Vijećnici pitali o kanalizaciji u Dućama, nastavku radova na sanaciji terena bivše tvornice, kanalizaciji u ostatku Općine..

Na 12. sjednici Općinskog vijeća općine Dugi Rat koju je vodio zamjenik predsjednika Vijeća g. Milan Trogrlić, na dnevnom redu bila je samo jedna točka - vijećnička pitanja. Jedno od pitanja dominiralo je nad svim ostalim pitanjima, a to je nastavak izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže u Dućama. Situaciju oko ovog problema objasnio je načelnik Općine Jerko Roglić. Od ostalih pitanja najvažnije je situacija oko prostora i sanacije terena bivše tvornice "Dalmacija". Načelnik Roglić odgovorio je kako je zahtjevano od resornih ministarstava i Vlade da se nađe rješenje kako bi se stvari pokrenule s mrtve točke. Vijećnici od načelnika traže "agresivniji" pristup u rješavanju ovog problema. Očekivano, postavljeno je i pitanje nastavka izgradnje kanalizacije središnjeg i zapadnog dijela općine, tj. Dugog Rata i Jesenica ...

VIJEĆNICI PITAJU, NAČELNIK ODGOVARA..

Pripremio: Davor Grgat
Video: Jakov Velić / TV Dugi Rat, Art-Foto


Načelnik Roglić je kao odgovor referirao da radna skupina sastavljena od predstavnika Hrvatskih voda, Općine i Vodovoda "intenzivno" radi na tome, te da je raspisan natječaj za iskaz interesa (?!) za izradu kompletne dokumentacije. Do kraja lipnja raspitati će se i tender za javni natječaj, a u idućih 15 mjeseci(?!) sva dokumentacija trebala bi biti napokon spremna za privlačenje financiranja iz EU fondova.

Za ovaj posao očekuje se 70% europskih  bespovratnih sredstava, a ostatak  bi dijelili Hrvatska država, Hrvatske vode i Općina, tj. njeni mještani, budući da naša Općina, ta zna se, para za komunalnu infrastrukturu nema pa nema.

Nakon dvosatne rasprave i sijaset drugih pitanja sjednica je zaključena.

Povezani članci

Who's Online

We have 73 guests and no members online