Izbori, neslužbeni rezultati: U Dućama pobjedio HDZ, u Dugom Ratu vodi Kukuriku koalicija

glasanje na izborimaBirališta su zatvorena, izborne komisije još broje vaše glasove... Izgleda da su Dućani bili najbrži ili su do nas najbrže došli neslužbeni rezultati izbora s glasačkih mjesta iz Duća. U Dućama je po prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima pobjedio HDZ. Na birališta je izašlo 395 glasača, a evo razdiobe broja glasova: 147 HDZ-HGS, 82 Kukuriku koalicija, 30 HSP, 27 NL Ivan Grubišić, 25 Laburisti, 10 NL Siniša Vuco, 10 nevažećih,... S izbornih mjesta u Dugom Ratu imamo prve rezultate, neslužbene i nepotpune, samo s glasačkog mjesta u staroj zgradi općine gdje je glasalo 669 Dugoraćana. Kukuriku koalicija je dobila 217 glasova, HDZ 170. NL Ivana Grubišića 94,... Ponavljamo, u vrijeme pisanja ovog članka izborne komisije još nisu završile s brojanjem glasova. Više informacija objaviti ćemo uskoro, a službene rezultate izbora u Općini Dugi Rat odmah po prispjeću rezultata izborne komisije. U nastavku saznajte više o izborima u našoj X izbornoj jedinici ...

PARLAMENTARNI IZBORI 2011.

Prema prvim nepotpunim izbornim rezultatima Kukuriku koalicija vodi u svugdje osim u Dalmaciji i inozemstvu

Priredio: Mladen Banović
Izvori: Izborna komisija Općine Dugi Rat, HINA, DIP, Monitor.hr

Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin izjavio je kako je na ove parlamentarne izbore izašlo 50 do 60 tisuća birača više.  Iz DIP-a su najavili da će od 21 sat na svojim internetskim stranicama objavljivati izborne podatke, koje će osvježavati svakih 15 minuta, dok će prve neslužbene rezultate objaviti u ponoć.

 

REZULTATI IZBORA

Prema prvim nepotpunim izbornim rezultatima DIP-a objavljenim u nedjelju u 21 sat  Kukuriku koalicija vodi u svim izbornim jedinicama osim u Dalmaciji (IX i X) i inozemstvu (XI. izborna jedinica). U Dalmaciji je u prednosti HDZ-HGS .

Prema DIP-ovim podacima u 21.30 sati Kukuriku koalicija osvaja 77 mandata, dok je broj HDZ-ovih mandata porastao na 47 (bez dijaspore, tamo najvjerojatnije osvajaju 3 mandata). Riječ je o rezultatima nakon prebrojanih 10-12 posto listića. Prema ovim podacima, Laburisti svejedno osvajaju 6 mandata, kao i HDSSB, lista don Ivan Grubišića je na 2 mandata, a HSS je skočio na 3 mandata. Nekoliko lista je blizu izbornog praga od 5% glasova - HSLS, HSP Ante Starčević, HSP i lista Ljube Jurčića.


REAKCIJE, KOMENTARI

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u Zagrebu kako od izbora očekuje formiranje parlamentarne većine i vlade, a zatim težak rad na izlasku iz gospodarske krize.

Povezani članci

Who's Online

We have 125 guests and no members online