Ksenija Prohaska predstavom o Edith Piaf otvara Dugoratsko ljeto

Ksenija ProhaskaPočinje 'Dugoratsko ljeto'! Petnaest kulturnih manifestacija, predstava, koncerata, izložbi, večeri (književnih, folklornih), večeri za mlade, ljetne maškare, čak dva festivala, onaj središnji, Festival Soparnika, te Glas Poljica ... upriličit će se u idućih mjesec, mjesec i po dana u mjestima Općine Dugi Rat. U petak, 09. srpnja 2010. na plaži ispod Žilića u Dugom Ratu s početkom u 21:00 sat pjevačica i glumica Ksenija Prohaska "ispričati" će nam priču o legendarnoj francuskoj šansonijerki Edith Piaf ...


DUGORATSKO LJETO

Priča o Edith Piaf

Dugoratsko Ljeto Petak, 09. srpnja.2010.
Dugi Rat, Plaža ispod Žilića, 21:00 sat
Ksenija Prohaska: "Priča o Edith Piaf"   
Organizator: Udruga "Tvornica"


Ksenija Prohaska, poznata splitska glumica sa svjetskom reputacijom, koja je na kazališnim daskama već uspješno portretirala slavne pjevačice Marlene Dietrich i Billie Holiday, s glazbenom pratanjom uprizoruje priču o francuskoj šansonijerki čiji beskompromisni i kontoverzni life-style, još uvijek diskutabilna upletenost u francuski pokret otpora, pikantni ljubavni i društveni život, očaravajuća pjevačka karijera te tragična i prerana smrt još uvijek ne prestaje fascinirati, a neizostavni dio programa su, naravno, 12 nezaboravih glazbenih klasika ove dive.

Dugoraćani i njihovi gosti tako će u ovaj petak na plaži ispod Žilića, u prvoj večeri ovogodišnjeg, devetog po redu Dugoratskog ljeta, moći poslušati 'hommage' jednoj od najvećih pjevačica svih vremena - francuskom 'vrapčiću' Edith Piaf.

Ksenija Prohaska

Uz najveće hitove Edith Piaf, Ksenija Prohaska će nas upoznati i s dijelovima biografije koji pričaju tešku životnu priču ove pjevačice koja je svoju slavu započela na ulicama Pariza.

Odgojena u društvu pariških 'dama noći', od malena se našla u vrtlogu života kojeg su kasnije obilježile neke zaista velike tragedije kao što je gubitak dvogodišnjeg djeteta, pogibija voljenog muškarca u zrakoplovnoj nesreći i borba s alkoholom i drogom.

No njezina se bol najviše očitovala u onome što je najbolje znala činiti - u pjesmi, koja je uvijek dirnula srce svakog slušatelja, ne ostavljajući nikog ravnodušnim.

"Priču o Edith Piaf" Prohaska je sama osmislila i realizirala, a sama je napisala i tekst po predlošku biografske knjige Simone Berteaut, polusestre, životne prijateljice i poslovne suradnice Edith Piaf.

Dugoratsko Ljeto

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and no members online