Dugoraćani svečano primili svog sumještanina Željka Babića, izbornika 'Kauboja'

Načelnik Općine Dugi Rat, Jerko Roglić uz predsjednika rukometnog kluba Hrvatski Dragovoljac Mira Skendera i dopredsjednika Joška Čizmića u četvrtak su primili u općinskoj vijećnici sumještanina i izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, osvajača brončanog odličja na zadnjem Europskom prvenstvu, odigranom u siječnju u Poljskoj, Željka Babića. Izbornik "Kauboja" žitelj je Sumpetra u kojem dobrih rukometaša definitivno ne fali! Brojne nekadašnje ali i sadašnje zvijezde RK Hrvatski Dragovoljac mještani su tog pitoresknog primorskog mjesta u općini Dugi Rat, koje ne osudjeva niti s trenerima. Spomenimo samo legendarnog "trenera svih trenera" Boška Nazora, pa Miju Klarića, bivšeg predsjednika kluba Domagoja Klarića.. Željko Babić rođen je u Opuzenu, a nakon sportske karijere prošarane velikim talentom, ali i brojnim ozljedama i pehovima, vratio se iz Zagreba te je obiteljsko gnijezdo svio u Sumpetru s suprugom Katarinom Vukoja, bivšom rukometašicom, s kojom ima troje djece. Brat Ivica svećenik je u Župi Svetog Duha na Hvaru. Nakon završetka sportske karijere Babić se okušao uspješno i izvan rukometa, a na nagovor prijatelja vratio se i posvetio trenerskoj karijeri. Krenuo je trenirajući mlade u Akademiji Balić-Metličić, pa je na klupi Splita nasljedio dugoraćanina Krešimira Glavicu. Dobar rad i rezultati koji su usljedili na idućim postajama njegove trenerske karijere dovele su ga do Bjelorusije gdje je bio trener jakog Meškova iz Bresta te dugogodišnji pomoćnik bivšeg izbornika Slavka Goluže, kojeg je i nasljedio na klupi hrvatske rukometne reprezentacije. Babiću su načelnik i dugoratski rukometni radnici čestitali na ostvarenom i poželjeli da se nastavi niz njegovih sportskih uspjeha. A jednog dana kada god se poželi malo odmoriti od stresa vrhunskog rukometa i pritiska naše javnosti, za Željka će se uvijek naći mjesta na Streljani (ili novoj omiškoj dvorani) za rad s našim mladim i nadarenim rukometašima, Kraljevima Asfalta..

Željko Babić se vratio doma

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Čizmić / Cropix i Davor Grgat

Dugoraćani primili svog sumještanina Željka Babića, izbornika Kauboja
Dugoraćani su u općinskoj vijećnici svečano primili svog sumještanina Željka Babića, izbornika 'Kauboja'.

Željko Babić u općinskoj vijećnici
Načelnik Roglić poklonio je izborniku Babiću monografije općine Dugi Rat, a predstavnici rukometnog kluba "Hrvatski Dragovoljac" monografiju kluba.

Željko Babić u općinskoj vijećnici
-  "Europsko prvenstvo u Poljskoj bilo je jedno od težih i neizvjesnijih prvenstava, na kojem je Hrvatska rukometna reprezentacija pokazala karakter, snagu, pamet i sve ostale sposobnosti i vještinu pobjednika, a pomlađena reprezentacija Hrvatske je pokazala Evropi, pa i svijetu, da ima budućnost i da će i narednih godina osvajati medalje i biti u vrhu europskog i svjetskog rukometa" - rekao je Željko Babić u razgovoru ugodnom s načelnikom i dugoratskim rukometnim radnicima.

Povezani članci

Who's Online

We have 57 guests and no members online