6. Festival Soparnika

soparnikProgram 6. Festivala Soparnika koji će se u subotu, 31. srpnja održati u Dugom Ratu odvijati će se na više lokacija. Točnije, na četiri lokacije u dugoratskoj lučici bit će smještena četiri komina na kojima će, na licu mjesta jedanaest poljičanki i jedan poljičanin pripremati soparnike. Stručni žiri će ove godine, osim što će kušati svaki soparnik , morati obilaziti komine te steći ukupni dojam o samoj izradi i na kraju odlučiti koju poljičanku ili poljičanina obradovat prvom, drugom ili trećom nagradom. Osim toga, svi sudionici ovog nesvakidašnjeg, točnije jedinstvenog natjecanja dobit će priznanje u obliku zahvalnice za sudjelovanje. Do dodjele nagrada i zahvalnica prethodit će višesatni, mukotrpni rad u pripremanju ove gastronomske delicije Poljica. Ponajbolji soparnici , točnije, prva tri nagrađena bit će licitirana tijekom zabavnog dijela programa, u kojem će nastupiti skupina "Flash", što će dodatno zagrijat vrelu atmosferu ove jedinstvene, srpanjske dugoratske noći...

 

REDOSLJED DOGAĐANJA TIJEKOM 6. FESTIVALA SOPARNIKA

Izvor: Udruga "Tvornica"

Početak manifestacije je u sedamnaest sati. Tog trenutka na svakom kominu palit će se vatra. Time započima proces izrade soparnika. Kao prvo, da bi soparnik ispao kako treba vatra treba gorjet najmanje devedeset minuta, a za to vrijeme mijesi se tijesto, začinja blitva, čisti češnjak....

Ljudi moji, zamislite, sve to imat ćete priliku vidjeti uživo, fotografirat, snimit!

Prvi soparnici moći će se kušati oko 20 sati, kada počinje i prodaja za simboličnu cijenu od 5 kuna po" kusu, komadu ili rizi " - kako bi to naš narod znao reći.

Program će tijekom cijele večeri vodit svima nam dragi i poznati Vedran Očasić, a lokalno instrumentalni sastav "Flash" iz Splita uveseljavat će nas svojom svirkom.

Posjetite nas, kušajte soparnik, zaplešite, zapjevajte i ponesite svojim kućama uspomenu na Poljica, DugiRat i na SOPARNIK.

Povezani članci

Who's Online

We have 98 guests and no members online