Proslava Dana Općine i blagdana Svetog Josipa

Općinsko središte Dugi Rat tijekom posljednjeg tjedna-dva na svakom koraku se uljepšava, poglavito parkovi, ulice, javna  rasvjeta, kako bi se u što ljepšem stanju dočekao blagdan Sv. Josipa i Dan Općine. Bila je to prilika da se ovogodišnjim laureatima uruče osobna priznanjai nagrade općine Dugi Rat, rečeno je na 29. sjednici općinskog vijeća obrazlažući Odluke komisije za dodjelu javnih priznanja. Dobitnici Osobnih nagrada općine Dugi Rat su mlada gospođica Lucija Mrkonjić, koja je postigla zapažene rezultate na polju glazbe i folklora, osvojivši mnoge prve nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima klasične glazbe, te tako pridonijela da se diljem Hrvatske čuje za mlade i nadarene glazbenike iz Dugog Rata. Dobitnik druge osobne nagrade je Branko Bliznac, koji se je istakao aktivnostima oko izgradnje kanalizacijskog sustava mjesta Duće, posebno za izgradnju sekundarnog kanalizacijskog sustava, a sve u cilju postizavanja više kvalitete življenja i turističkog izgleda Duća i općine Dugi Rat. Kažimo i to da će se povodom obilježavanja mjesnog patrona Sv. Josipa, u župnoj crkvi posvećenoj ovom svecu, zaštitniku radnika i obitelji, održati niz vjerskih dogašanja u sadržajnoj trodnevnici koja prethodi blagdanu svetog Josipa kojeg ćemo proslaviti u četvrtak, 19.ožujka ...

DUGI RAT

Proslava Dana Općine i blagdana Svetog Josipa

Piše: Davor Grgat
Arhivski Video: Jakov Velić

Tako će se u ponediljak s početkom u 16 sati održati sveta misa koju će predvodit don Ante Bitunjac, župni vikar u konkatedrali sv. Petra. Na misi će ojevati mješoviti zbor župe Sv. Josipa. U utorak s  početkom u 18 sati sv. misu u dugoratskoj crkvi predvodi don Ivo Bezina, župni vikar na Sućidru. Pjevati će nam župni VIS "David“. U srijedu s početkom u 17 predviđena je za ispovjed vjernika, a u 18 sati sveta misa koju će predvoditi mr. don Mario Buljević, vicerektor u bogosloviji u Splitu, uz pjevanje i svjedočenje bogoslova.

Proslava blagdana Svetog Josipa u Dugom Ratu

Na sam blagdan Sv. Josipa u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu u četvrtak u 8 sati će se održati tiha sveta misa, a u 10 sati je svečana sveta misa koju će predvodit don Tomislav Čubelić, katedralni župnik sv. Dujma u Splitu. Pjevati će nam dugoratski župni zbor. Na kraju mise, obavit će se blagoslov djece.U 11,30 sati održati će se molitva za poginule hrvatske branitelje i sve poginule za Hrvatsku, a na istom mjestu će nam se pridružiti i Općinsko vijeće pri polaganju vijenaca i odriješenju ispred Spomenika na trgu Sv. Josipa.

raspelo u crkvi sv. josipa u dugom ratuLucija MrkonjićS početkom u 12 sati u kino dvorani "Dalmacija“ opdržat će se Svečana sjednica Opčinskog vijeća općine Dugi Rat na kojoj će o razvoju općina govoriti Josip Banović, predsjednik Općinskog vijeća i Jerko Roglić, načelnik Općine, a ovogodišnjim laureatima Luciji Mrkonjić i Branku Bliznacu će se uručiti osobna priznanja i nagrade općine Dugi Rat.

U 16,30 sati priredit će se tradicionalna procesija po mjestu, a potom će usljediti svečana sveta misa koju predvodi don Tomislav Čubelić, a pjeva mješoviti zbor župe Sv. Josipa – Dugi Rat.

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 79 guests and no members online