Podržite otvaranje još jednog dječjeg vrtića u Dugom Ratu

Inicijativa "Trebamo više vrtića" poziva mještane Općine Dugi Rat da potpisom peticije "Trebamo više vrtića" podrže zahtjev grupe roditelja za izgradnjom novog objekta koji bi dugoročno rješio nedovoljan broj mjesta u dječjem vrtiću. Prikupljanje potpisa za inicijativu "Trebamo više vrtića" započelo je 19.svibnja. Peticiju je pokrenula skupina roditelja čija djeca nisu upisana u vrtić Dugi Rat u 2017./ 2018. godini, a prikupljeni potpisi predat će se Načelniku općine Dugi Rat, Županiji Splitsko Dalmatinskoj, te Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Potpisom se traži također da se promjeni pravilnik upisa djece u postojeći vrtić (na način da bodovanje postane transparentno, da se promjeni način vođenja liste čekanja, te da se ukine diskrecijsko pravo, i sl. problem zbrinjavanja djece roditelja). Važno nam je da na upis u vrtić također imaju pravo i djeca čiji roditelji ne rade ali ne na uštrb ovih prvih. Peticija ima za cilj i podizanje svijesti Dugoraćana o važnosti aktivnog uključivanja u način vođenja Općine i određivanje prioriteta u rješavanju naših problema.
Peticiju možete potpisati na sljedećim lokacijama:
- Ambulanta Dugi Rat, te u sljedećim kafićima:
- Liberty - Dugi Rat,
- Coco - Mali Rat,
- Studenac – PC Omiš  
- Stari Porat – Krilo Jesenice
te kod više volontera u Dućama, Dugom Ratu i Malom Ratu.

Piše: Mladen Banović
Izvor: Inicijativa "Trebamo više vrtića

Općina Dugi Rat i ravnateljica dječjeg vrtića "Dugi Rat" rade na "privremenom" rješenju ovog akutnog problema oko upisa i 67 djece, koliko bi ih prema trenutnim kapacitetima dugoratskog vrtića najesen ostalo neupisano.

Slična situacija dogodila se i 2013. godine, ističu općinari, kada je Općina proširila kapacitete vrtića za odgoj dodatne dvije skupine djece, te uvjeravaju da će se privremeno rješenje naći i ove godine.

Pravo i kvalitetno rješenje općinari vide u projektu nadogradnje postojećeg vrtića u Dugom Ratu, za što je dokumentacija već u izradi. Idejno rješenje je već gotovo, novi saziv Općinskog vijeća mogao bi odobriti da se krene u izradu detaljnog projekta, a po njegovoj izradi trebalo bi osigurati njegovo financiranje, poželjno preko nacionalnih ili europskih fondova ili pak iz općinskog proračuna ako ne prođemo na natječajima.

Povezani članci

Who's Online

We have 181 guests and no members online