Vinko Vuković: Nagodba za (pred)zadnju ekskluzivnu lokaciju u Dalmaciji?

Saga o zemljištu negdašnje tvornice ferolegura u Dugome Ratu – fabrika su je od milja zvali – bliži se kraju. U ponedjeljak, 15. studenoga napokon bi nagodbom trebalo u cijelosti pasti u ruke privatnoga investitora.
Privatni investitor, koji će postati vlasnik nešto više od 100.000 četvornih metara rta koji se smatra jednom od zadnjih ekskluzivnih srednjodalmatinskih lokacija, krije se iza imena tvrtke "Projekt uvala" d.o.o. kojoj je vlasnik tvrtka "Topaz Limited" registrirana na Malti i koju kao članovi Uprave zastupaju Hannah Marcus, Henry Alexander Brompton Gwyn-Jones i Martin Paul Dudley. U njihovo pak ime hrvatskoj se javnosti obraća negdašnji splitsko-dalmatinski župan i sadašnji odvjetnik Kruno Peronja.
Pisala je Slobodna Dalmacija u više navrata o duhovima koji ne daju mira dugoratskoj fabrici. Naširoko je pisala. Posljednji put prije manje od dva mjeseca kada su mještani, predvođeni novim općinskim načelnikom, prosvjedovali ne želeći da priča završi ovako kako će završiti. A završit će, u to ne bi trebalo sumnjati, u ponedjeljak, 15. studenoga na Trgovačkom sudu u Splitu kada će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) pružiti ruku "Projekt uvali" i pristati na nagodbu s kojom će svi, reći će poslije u izjavama za medije, biti zadovoljni.
Osim Općine Dugi Rat. No, njih se tu ionako ništa ne pita. Zemljište možda i jest na njihovu teritoriju, ali je u vlasništvu Republike Hrvatske, a Republika Hrvatska dobro zna što je u najboljem interesu njezinih građana...

IMA LI PLANA B ?

Šljaka se miče, hoteli grade, a mještani - očajavaju

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

PROČITAJ VIŠE NA STRANICAMA SLOBODNE DALMACIJE...

 

Prostor bivše tvornice u Dugom Ratu

 

Povezani članci

Who's Online

We have 88 guests and no members online