Čitaj knjigu: Uživajte u kavi, pogledu i dobrom štivu

Tko kaže da Hrvati nemaju interes za knjigu i čitanje?! U sklopu akcije "Razmjena knjiga" koju provodi Alis Pečarić Marić, osnivačica bloga i Facebook stranice "Čitaj knjigu", u suradnji sa strankom Pametno, javnosti je predstavljen ovaj projekt besplatne i slobodne razmjene knjiga i promocije čitanja i uživanja u dobrom štivu i lijepoj riječi. U sklopu ove akcije, nastale po uzoru na međunarodni projekt Book crossing, oformljene su slobodne knjižnice/police sa knjigama u nekoliko popularnih kafića u gradu Splitu i Dugom Ratu. Riječ je, zasad, o kafićima "Žbirac" i "Vintage bar" u Splitu, te našoj popularnoj "Rivici" na plaži u Dugom Ratu. Uskoro će police s knjigama osvanuti u još nekoliko splitskih kafića, a u planu su i police na otvorenom u centru grada, bolnicama, autobusnim postajama, a već se radi na širenju i na Duće i Omiš. Cilj akcije je popularizirati i promovirati čitanje te osigurati zainteresiranima dostupnost knjiga. Knjige možete slobodno uzeti, pročitati, vratiti ili donijeti i odložiti u policu neku drugu, vašu knjigu, bez ikakvih obaveza, bez "zakasnina" i gnjavaže..

SLOBODNA KNJIŽNICA / AKCIJA RAZMJENA KNJIGA / ČITAJ KNJIGU

Na splitskom predstavljanju akcije odaziv je sve ugodno iznenadio, sjedilo se doslovno po stepenicama, bilo je divno vidjeti toliko ljudi koji vole knjigu i čitanje. Draga gošća iz Zagreba, Alis Pečarić Marić, predstavila je svoj blog, pokazala na svom primjeru kako sve rađeno iz ljubavi mora uspjeti, kako knjige mirišu, članove "book family" koja se stvara iz ljubavi prema knjizi, te nam i predstavila nekoliko hit-knjiga. Milena Budimir, dugogodišnja novinarka Slobodne Dalmacija i friška spisateljica, autorica zbirke priča "Sol života", bila je moderatorica večeri.

Čitaj knjigu: Uživajte u kavi, pogledu i dobrom štivu u Rivice

  Polica za knjige u kafiću "Rivica" u Dugom Ratu

  Pokretači akcije Natalija Tafra Bazina i Alis Pečarić Marić


Uživajte u kavi, dobrom štivu i pogledu u Rivice

Ekipa knjigoljubaca uskoro će se opet okupiti na sljedećoj Večeri knjige na kojoj će se pričati o uspješnim ekranizacijama poznatih knjiga. Tko zna, možda se ta večer održi baš u našoj sredini, u popularnom kafiću na dugoratskoj plaži.

Do tada, širite pozitivu, priču o slobodnoj knjižnici u Dugom Ratu, čitajte i uživajte!

Povezani članci

Who's Online

We have 90 guests and no members online