Najava: 5. Jesenice treking

Hoće, i travanj 2015. će biti Mjesec Sporta u općini Dugi Rat, a perjanica "najaktivnijeg" mjeseca u godini  - ono kad se Dugoračani zajedno s Jeseničanima i Dućanima te gostima sa svih strana domovine razlete po označenim putevima, ali i vrletima Poljičke planine te ostalim stjenama i grebenima našeg zavičaja; ili kad se s dugoratske plaže na pučinu ispred Dugog Rata u regatu otisne šezdesetak malih optimista u potrazi za dobrim vjetrom u jedrima; ili onda kad se na Streljani oko malog baluna i zajedničkog druženja tradicionalno okupe vatrene dalmatinske ekipe  - biti će sportsko-zabavno-rekreacijska fešta poznatija pod skraćenim nazivom Jesenice trekking! ...

TRAVANJ - MJESEC SPORTA U OPĆINI DUGI RAT

5. Jesenice treking

Piše: Mladen Banović
Izvor: adventure-sport.net


Udruga Jesenice najavljuje peti Jesenice treking, sportsko-zabavno-rekreacijsku feštu na kojoj su se dosadašnji posjetitelji uvjerili u ljepotu našeg zavičaja. Zahvaljujući entuzijastima sve je više ljudi koji se bave ovim lijepim ali i zahtjevnim sportom.

Cilj nam je, kažu organizatori iz udruge Jesenice, da se naši gosti dobro zabave cijeli dan, od jutarnje utrke/šetnje, preko popodnevnog ručka u ambijentalnoj konobi, promocija spremanja soparnika, do večernjeg glazbenog programa uz živu glazbu pop-rock benda.

5. Jesenice trekking održati će se u subotu 11.04.2015. Mjesto starta i cilja je opet Staro selo Jesenice. Utrka počinje u 9:00 h. Registraciju valja obaviti od 8 do 8:30 h.


Trčati/šetati će se po području Poljičke planine, starog sela Jesenice, Kruga, Zeljovića, Duća i Podstrana i to u Natjecateljskoj (20-25 km) i Rekreativnoj (6-8 km) kategoriji.

Rekreacijska staza je namjenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i označena planinarskim markacijama. Laganom šetnjom se prođe za 2-3 sata.

Natjecateljska staza je duga 20-25 km i pretežno prolazi planinskim grebenom. Namjenjena je trekerima, planinarima i ostalim rekreativnim ili profesionalnim sportašima.

Startnina iznosi 100 kn, uplaćuje se u agenciji Cyntus u Dugom Ratu ili na žiro račun Udruge Jesenice 2330003-1100429414, a uključuje: organizaciju utrke, majicu, kartu staze, natjecateljski karton, instrukcije za utrku, kuhani ručak i pečeni odojak za desert u ambijentalnoj konobi u starom selu Jesenice te ulaznicu za glazbeni program.

Djeca do 15 godina ne plaćaju startninu, mogu sudjelovati u Rekreativnoj kategoriji isključivo u pratnji roditelja i nemaju pravo na majicu.

Sve informacije i prijave mogu se dobiti odnosno obaviti u agenciji Cyntus Dugi Rat, tel. 021/757-802, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Agencija Cyntus osigurava i smještaj natjecateljima i svim zainteresiranima po povoljnim cijenama.

Prijave se otvaraju 9. ožujka i traju do 4. travnja. Natjecatelji prijavljeni zadnji tjedan (iza 4. travnja) nemaju pravo na majicu. Utrku osigurava Hrvatska Gorska Služba Spašavanja. Obavezna je sljedeća oprema: mobitel, komplet prve pomoći i astro folija, zviždaljka.

Povezani članci

Who's Online

We have 185 guests and no members online