Proteklog vikenda uspješno je održana 12. Likovna kolonija KRUG Dugi Rat

Naši kreativni poljičani, amaterski likovni umjetnici vični kistu, akrilu i drugim slikarskim tehnikama, okupljeni u slavljeničku PLU "Krug" Dugi Rat, koja ove godine proslavlja prvih 25 godina uspješnog suživota i nadasve kvalitetnog rada i izlaganja, proteklog su prazničkog vikenda u Dugom Ratu uspješno održali 12. Likovnu koloniju "KRUG" Dugi Rat koja je u miru i zelenilu Omiške ulice i konobe Kadić okupila slikarsku kremu amaterske i akademske likovne umjetničke scene. Slikari su pristiglih sa svih strana Lijepe naše i inozemstva da bi slavili umjetnost, radili na popuni fundusa galerije Krug, učili jedni od drugih, razmjenjivali iskustva i družili se poslije rada, u večernjim satima, uz okrjepu, zvuke gitare i dalmatinsku pjesmu. Bila je to prava fešta boja, stilova i dalmatinskih motiva!
Viđeniji članovi Dugoračke torcide već se raspituju o cijeni akrilika na platnu "Kup je naš", friškog rada akademske slikarice Helene Mardešić Sikora, slike nastale proteklog vikenda na 12. likovnoj koloniji KRUG. No bojim se da će ih zbilja razočarati više od Perišićevog odlaska u Tottenham, jer Sikorin akrilik je, baš kao i Hajdukov nedavno osvojeni kup, neprocjenjiv i nije za prodaju, jerbo doć će vrime...., jednog će dana (kada Orkan postane treć..drugoligaš ili prije) garant krasiti zid Dugoračkog ili Poljičkog muzeja suvremene umjetnosti...
Eh da, ne smijem zaboraviti spomenuiti da je početkom vikenda u Galeriji KRUG u Kući kulture u Dugom Ratu priređena i izložba "Proživljeno iskustvo" akademske slikarice Kornelije Neli Bajalo.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 73 guests and no members online