Dugoratsko ljeto: Gastarbajterska bajka u starom selu Jesenice

Gastarbajterska bajka

16.07.2021. – petak
Staro selo Jesenice, iza Blagajne, 21:00 sati
Dramska predstava "Gastarbajterska bajka“
Kazalište Mali Princ, Omiš
Organizator: Udruga "Tvornica“

"Gastarbajterska bajka“, nova predstava Omiškog gradskog kazališta Mali princ, temelji se na tekstu Mate Matišića "Božićna bajka", a za omiško kazalište režirao ju je Petar Buljević. Glumci, Ivana Giove Župa i Marijan Grbavac, nose predstavu čija je radnja smještena u kasne osamdesete godine  20. stoljeća, a događa se na samu Badnju večer u praznom trgovačkom centru njemačkog grada, u kojem su prisutni samo čistačica Marija i noćni čuvar Jozo. Igrom slučaja oboje su hrvatski gastarbajteri, žena i muškarac zrelije dobi koji su cijeli svoj radni vijek proveli teško zarađujući za kruh u tuđini, a danas čeznu samo za mirovinom...

DUGORATSKO LJETO

 

Predstava je premijerno izvedena u svibnju 2021., povodom dana grada Omiša. Uz redatelja i glumački duo, autorski tim čine skladatelj glazbe i oblikovatelj zvuka Miki Nopling, oblikovatelj svjetla Miho Dolina, scenografkinja Zorica Muše, kostimografkinja Ana Džido, dok je za scenski pokret bila zadužena Branka Čića Trumbić, a glas u off-u posudila je Žana Antičević.

- Iako je tekst napisan krajem osamdesetih godina i danas je vrlo aktualan, zato što nažalost i danas puno mladih iseljava trbuhom za kruhom, a ta Njemačka nam je više, manje, svima postala druga domovina. Predstavu smo radili od početka godine s pauzama - rekla je Ivana Giove Župa.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and no members online