Dugoratsko ljeto: Večer domoljubne poezije

U nedjelju, 4. kolovoza, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u sklopu Dugoratskog ljeta priređena je četvrta večer domoljubne poezije: Mate Buljubašić i prijatelji - koja se održala u Zemunikovim dvorima u Starom selu Zeljovići iznad Sumpetra, u organizaciji udruge za očuvanje i uređenje starih sela "Jesenice" iz Jesenica. Nastupili su pjesnici: Mate Buljubašić, Stipan Medvidović, Vladislav Perić, Ivica Sušić, Mladen Vuković, Petar Bašić, Zoran Jurišić, Ivan Šarolić, Tugomir Erica, Đurđica Tičinović i Dragica Zeljko Selak ...

VEČER DOMOLJUBNE POEZIJE

Piše: Davor Grgat

Nakon himne "Lijepa naša" i minute šutnje za sve poginule branitelje, nastupili su pjesnici: Mate Buljubašić, Stipan Medvidović, Vladislav Perić, Ivica Sušić, Mladen Vuković, Petar Bašić, Zoran Jurišić, Ivan Šarolić, Tugomir Erica, Đurđica Tičinović i Dragica Zeljko Selak.

U sjećanje na pokojnog pjesnika Luju Medvidovića, pročitane su njegove dvije pjesme, a krasnoslovila ih je pjesnikinja Vanja Sokol.

Svim sudionicima večeri, Mate Buljubašić je uručio priznanja, a Ivici Sušiću i medalju "Gunga“ – jedinicu mjere za radost življenja.

Program su uzveličali pučki pivači "Jesenice" koje vodi gospodin Slavo Tomaš.

Ovim pjesničkim susretom, Jesenice su se pridružile u zajedništvo obitelji pobjede koju Hrvatska svečano slavi prisjećajući se dana oslobođenja od srpskog agresora 5. kolovoza 1995. godine.

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online