Koncert: Mandolinu ja, tamburicu ti

snase 9. DUGORATSKO LJETO 2010. Da, lijep program i lijepi odgovori onima kojima ništa ne štima i uvijek imaju primjedbe. Ima mladih, ima prostora, ima vremena pa neka izvole! U tom stilu evo i mene. Nažalost ne uklapa se (baš) u Dugoratsko kulturno ljeto. Ili da!(?). No, to je sve do našeg mentaliteta, našeg shvaćanja i naših pogleda na sve oko nas. O čemu je riječ? U studenom 2009. KUD "Dalmacija" Dugi Rat bio je sudionik Državne smotre starogradskih plesova i pjesama Hrvatske u Đakovu, kao gosti KUD-a "ŠOKADIJA" iz Strizivojne (predgrađe Đakova) ...


KUD DALMACIJA

Iste smo pjesme, dušo, mi svirali

MANDOLINU JA, TAMBURICU TIKUD Dalmacija


 

Piše: Milivoj Raljević
Izvor: KUD Dalmacija


U studenom 2009. bili smo sudionici Državne smotre starogradskih plesova i pjesama Hrvatske u Đakovu, kao gosti KUD-a "ŠOKADIJA" iz Strizivojne (predgrađe Đakova).

I pored organizacijskih problema domaćina, KUD "ŠOKADIJA" nas je vrlo lijepo ugostio. Istina samo na dan i po ( rekao sam zbog problema organizatora smotre). Kao i mnogo puta ranije na gostoprimstvo odgovaramo gostoprimstvom. Obećali smo našim domaćinima da ćemo ih na ljeto ugostiti.

 

KUD Dalmacija

 

Ne traba posebno naglašavati da smo na Državnoj smotri ocjenjeni najvišim ocjenama. Izvođači "STARIH SPLITSKIH PLESOVA", koreografa Branka Šegovića bili su veterani KUD-a "DALMACIJA", a uz izvrsnu glazbenu pratnju mandolinskog orkestra pod vodstvom Luke Lukačevića.

Ljeto se primaklo i vrijeme je da naše obećanje ostvarimo. Nažalost kako smo turistički orjentirani (rezervacija i popuna apartmana, soba i svega što daje EURE) članovi KUD-a "DALMACIJA" mogu prijatelje iz Slavonije ugostiti u periodu do 01. srpnja. Poslije dolaze turisti, sobe su rezervirane i nemamo gdje smjestiti prijatelje slavonce.

 

KUD Dalmacija

 

I tako dogovoreno je da KUD "ŠOKADIJA" – Strizivojna dođe u Dugi Rat u petak, 25. lipnja 2010. Biti će naši gosti do nedjelje 27. lipnja.

Dva tjedna prije službenog otvaranje Dugoratskog ljeta. U određivanju datuma njihova dolaska rukovodili smo se time da ipak bude vezano uz neki značajniji dan. Ovaj put to je DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE.

U subotu 26. lipnja, a u povodu Dana državnosti RH zajednički organiziramo koncert pod nazivom:


Iste smo pjesme, dušo, mi svirali
MANDOLINU JA, TAMBURICU TI


Organizator koncerta je KUD "DALMACIJA" pod visokim pokroviteljstvo općine Dugi Rat. Sudjeluju KUD "DALMACIJA" – Dugi Rat i KUD "ŠOKADIJA" – Strizivojna.

Početak koncerta je 20:30 sati. Vjerujemo da će nam vremenske prilike biti naklonjene i da će koncert biti na otvorenom – POLJIČKI TRG.

 

KUD Dalmacija

 

Ovaj naš koncert s prijateljima iz Slavonije možete shvatiti kao dio Dugoratskog kulturnog ljeta 2010 ili ne!? Možda kao uvertiru, početak ili...

Kako god hoćete, samo dođite 26. lipnja na Poljički trg i uživajte u izboru narodnih plesova i pjesama Slavonije i Dalmacije.

Vjerujemo da ćete zadovoljna srca napustiti trg naših kulturnih događanja.

 

KUD Dalmacija

Povezani članci

Who's Online

We have 182 guests and no members online