Povodom Svjetskog dana turizma

U četvrtak, 27. rujna oblilježavamo Svjetski dan turizma. Pozivam Vas, dragi sumještani, da ga proslavimo prigodnim kupanjem na dugoratskoj plaži... Bablje ljeto je u "punom jeku", temperatura mora je ugodnih 23 stupnja, a taj mali povjetarac i naoblaka, vjerujem, neće Vas sprječiti da "turistički" proslavimo dan naše najznačajnije, khm.. industrije... barem u Dalmaciji...

DAN TURIZMA

Povodom Svjetskog dana turizma

Priredio: Mladen Banović

Svjetska turistička organizacija (UN World Tourism Organization) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu, Španjolska, 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma koji se od tada proslavlja svake godine 27. rujna, na dan kada je osnovana Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja je, u međuvremena, postala jedna od agencija Ujedinjenih naroda (UN). Ovaj događaj ujedno je i dio ukupnih aktivnosti obilježavanja 20. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u članstvo organizacije UN-a.

plaža u dugom ratu

Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju.
 

Promotivni turistički film: "Oda Radosti"

"Oda radosti" promidžbeni film Hrvatske turističke zajednice osvojio je u kategoriji turističkih filmova, prestižnu nagradu Turistički Oskar "Das goldene Stadttor" na Međunarodnom festivalu turističkog filma koji se svake godine održava u okviru turističke burze ITB u Berlinu. Na natjecanju održanom u ožujku 2012. bilo je prijavljeno čak 92 filma iz 28 zemalja svijeta.

Duće

Film je režirao Hrvoje Hribar, a snimatelj je bio Mirko Pivčević. U filmu koji traje ukupno 4,5 minute sudjeluju i Zagrebačka filharmonija, zbor Ivan Goran Kovačić, kao i glazbenici na našim autentičnim narodnim instrumentima poput gajdi, sopila ili lijerice koje je snimio Stjepan Večković.

Jesenice

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online