Večeri domoljubne poezije: Pjesnička Gunga ide Miljenki Koštro

Pjesmom klape Elektrodalmacija, pred mnogobrojnom publikom, kasno sinoć završene su 7. Večeri domoljubne poezije koje po svojoj kvaliteti izvedbe i ugođaju koji pružaju učesnicima pomalo postaju nezaobilazni kulturni događaj Jesenica i općine Dugi Rat. Pjesmičku Gungu za 2016. godinu u konkurenciji 31 pjesnika osvojila je pjesnikinja Miljenka Koštro. Po sudu stručnog žirija ali i mnogobrojne publike nagrada je dospjela u prave ruke, baš kao i slika našeg jeseničkog slikara Ive Rakuljića. A kako je običaj u Jesenicama, fešta se nastavila do duboko u noć, uz druženje i domjenak koje su uz podršku aktivista udruge Jesenice priradili vrijedni domaćini Tinka i Tomislav Zemunik u svojim dvorima.

DUGORATSKO LJETO

7. Večeri domoljubne poezije: Pjesmička Gunga ide Miljenki Koštro

Izvor: Udruga Jesenice

7. Večeri domoljubne poezije: Pjesmička Gunga ide Miljenki Koštro

Piše: Davor Grgat

U sklopu ovogodišnjeg Dugoratskog ljeta, u organizaciji Udruge Jesenice, proteklog vikenda u Zemunikovim dvorima u Zeljovićima održane su 7. Večer domoljubne poezije, na kojoj je nastupilo niz pjesnika, izdvajamo samo neke: Đurđica Tičinović, Frane Petar Bašić (iz Južno Afričke Republike), Ilija Protuđer, Nevenka Kovačević, Frane Livajić, Jakov Raos, Mate Karadža, Julija Stapić, Stjepan Stipe Medvidović,  Danica Bartulović, Mate Buljubašić,  Anita Martinac (iz BiH) Drago Čondrić i Miljenka Koštro (iz BiH)..

Najveće priznanje ovih pjesničkih susreta, Jeseničku "Gungu" prvi je dobio Mate Buljubašić, drugi je Ivica Šušić, treća Đurđica Tičinović, potom Mladen Vuković, a ove godine laureat i zaslužena dobotnica Pjesničke Gunge je pjesnikinja Miljana Koštro.

Kako nam je rekao Mate Buljubašić, glavni voditelj ove manifestacije, svi dosadašnji pjesnici su  nagrađeni Zahvalnicama, a ovogodišnjim sudionicima pjesničkih susreta u Zeljovićima dodijeljena su priznanja. U početku ovog susreta nekoliko djevojčica iz Kaštela Kambelovca izvelo je mini uprizorenje dijela drame "Nikola Šubić Zrinjski", a u zabavnom programu nastupila je mješovita klapa "Elektrodalmacija".

7. Večeri domoljubne poezije: Pjesmička Gunga ide Miljenki Koštro

Povezani članci

Who's Online

We have 173 guests and no members online