Otvaranje izložbe akademskog slikara Damira Medvešeka

Izložba Damira MedvešekaNajavljujemo sljedeći kulturni događaj Dugoratskog ljeta. U ponedjeljak, 19. srpnja u općinskoj vijećnici u 21:00 sat održati će se otvorenje izložbe akademskog slikara Damira Medvešeka iz Zagreba. Medvešek je predstavnik suvremenog hrvatskog slikarstva. Diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača. Glavni je slikar u slikarnici zagrebačkog HNK-a i stručni je suradnik na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Svoja djela izlagao je do sada na 16 samostalnih i tri skupne izložbe. Inspiraciju i motive za svoja djela pronalazi u tradicionalnom slikarstvu te na taj način povezuje suvremenost s klasičnom tradicijom...


DUGORATSKO LJETO

Ponedjeljak, 19. srpnja 2010. - Dugi Rat, 21:00 sat
Galerija "Vijećnica"

Otvaranje izložbe akademskog slikara Damira Medvešeka iz Zagreba

Organizator: Udruga "Tvornica"

 slika Damira Medvešeka


O AUTORU

Damir MedvešekDamir Medvešek rođen je u Zagrebu. Nakon osnovne škole polazi nastavu u Školskome centru "Ruđer Bošković", strojarski smjer, na Višoj tekstilnoj školi apsolvira dizajn odjeće i tekstila. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u slikarskoj klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača. Sustavno izlaže od 1985. godine.

Zaposlen je kao majstor slikar u slikarnici Hrvatskog narodnog kazališta. U istoj ustanovi potpisuje više od pet stotina slikarskih izvedbi za scenu. Od autorskih zamisli posebno mu je zapažena scenografija za dramsku predstavu "Kralj Lear" na Brijunima. Savjetnik je Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 

Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Djela mu se nalaze u zbirkama: Caroline od Monaca, Kennedy, La Martina, Lacosta, Fashion Brioni, Mercedes, Cartier,..

Povezani članci

Who's Online

We have 179 guests and one member online

  • admin