Predstavljeno 10. Dugoratsko ljeto i knjiga povodom prvih 10 godina

predstavljanje 10. dugoratskog ljetaPovodom desetog izdanja "Dugoratskog ljeta", ljetne kulturne manifestacije u našoj Općini, Kulturno vijeće Općine Dugi Rat obilježilo je ovu jubilarnu 10. obljetnicu prigodnom knjigom, katalogom u kojem su tematski navedena sva događanja i sve manifestacije održane u programu "Ljeta" u ovih proteklih 10 godina. Na konferenciji za tisak, priređenu tim povodom,  Goran Tičić, član kulturnog vijeća i urednik knjige, Jerko Roglić, načelnik Općine Dugi Rat i Kate Brahović, direktorica Turističke zajednice Dugi Rat, u društvu Ante Božidara Uvodića i Joška Čizmića, pokretača Dugoratskog ljeta, te Gorana Mladina, Jure Ivaniševića, poljičkog kneza Petra Rodića, Pave Tomića, Srećka Zelića, predstavnika kuturnih udruga s područja Općine Dugi Rat i pokrovitelja, Općine Dugi Rat, utvrdili  su da je "Dugoratsko ljeto" ispunilo u cijelosti svoju osnovnu zadaću, a ta je njegovanje lokalnih kulturnih vrijednosti i naše baštine sa naglaskom na bogatu ostavštinu drevnih Poljica, te osmišljavanje i volontersko djelovanje daljnjih iskoraka ove zajednice u kulturnom životu lokalne zajednice. Tičić i Roglić su predstavili i čak 16. događaja iz ovogodišnjeg programa "Dugoratskog ljeta". A što bi tek naše udruge priredile da nije ove recesije ... 


10 GODINA DUGORATSKOG LJETA

Vridilo je!

Tekst i slike: Davor Grgat

dugoratsko ljeto - "Koncepcijsko usmjerenje ovih „Dugoratskih ljeta“ nesumnjivo je pokazalo uspješnu realizaciju na planu obrazovnom, edukacijskom, informativnom i kulturološki poticajnom“ - kazao je Goran Tičić predstavljajući 10, izdanje "Ljeta", pa dodaje - “Nema dvojbe da «Dugoratska ljeta» koja već 10 godina traju i rastu na dobrim temeljima i koja su od Dugoraćana i naših gostiju dobro primljeni imaju svoje puno opravdanje. To svojim odazivom potvrđuju i njihovo  brojno slušateljstvo, a vjerna publika je najbolji jamac za uspješnu budućnost svake priredbe".

Ukupno, računajući i ovo „Dugoratsko ljeto“ u Općini Dugi Rat, na njenim raznim pozornicama, održane su 163 kulturne manifestacije, na kojima je nazočilo više od 75.000 gledatelja, saznajemo od naših sugovornika.

Doista možemo s velikim ponosom, u ime svih onih brojnih volontera koji su zaslužni da su u našim malim mistima pokrenuti i da su zaživjeli ovakvi programi, nakon prvih 10. godina kazati - VRIDILO JE!

Ovogodišnje "Dugoratsko ljeto" sadrži čak 16 manifestacija, a počinje u srijedu 13. srpnja Kulturno-zabavnom večeri u starom selu Jesenice.

Povezani članci

Who's Online

We have 65 guests and no members online