Dalmacija Ultra Trail: tri, četiri, treksi!

U subotu, 17. 10. 2020. godine,  u 13 sati, s rive u Dugom Ratu starta jedna od utrka 5. izdanja Dalmacija Ultra Traila, kategorija Ethno DUT dužine 18 km. Iz Dugog Rata "treksiji" će se penjati preko Poljičke kose do sela poljičkog zaleđa, te se preko predjela Lisičine starim putem kojim su se nekada služili poljički težaci, spustiti na cilj u Omiš. Ispratimo trkače i rekreativce u subotu s starta u Dugom Ratu u ovu utrku.
Ove godine međunarodna trail utrka Dalmacija Ultra Trail održava se u subotu, 17.10.., a centralno mjesto događanja je grad Omiš. U sklopu manifestacije održat će se dvije utrke Sea DUT, sa startom iz Makarske dužine 56 km i već spomenuta Ethno DUT, sa startom iz Dugog Rata dužine 18 km, dok je najzahtjevnija Mountain DUT, utrka duga 120 km ove godine otkazana. Organizatori ovom utrkom, za koju se očišćeni kilometri staza i davno zaboravljenih puteva koja su nekada služila kao jedina komunikacija između dalmatinskih sela, želi predstaviti ovo područje kao idealno za sve oblike aktivnog turizma..

Lanjskih godina broj sudionika na ovoj manifestaciji približio se brojci 1.000, među kojima su bili natjecatelji iz preko 40 zemalja sa svih kontinenata, međutim zbog epidemioloških mjera ove godine taj je broj očekivano manji.

Usprkos manjem broju, organizator se nada dobroj utrci i poziva lokalne stanovnike da pozdrave natjecatelje, podrže ih, te nas predstave kao dobre domaćine. Centralno mjesta događanja je grad Omiš, među treking i trail populacijom, poznat je kao "kolijevka hrvatskog trekinga".Organizatori mole da se ne uklanjaju trakice kojima su staze označene jer nakon zadnjeg natjecatelja stazama prolaze volonteri koji ih uklanjaju i nikakav trag prolaska utrke neće ostati u prirodi.

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online