Krizma u župi svetog Josipa

crkva svetog Josipa u Dugom RatuU nedjelju, na "mali Uskrs", na svečanoj svetoj misu u crkvi svetog Josipa svetu su potvrdu dobili Dugoratski krizmanici. Osim roditelja, kumova i rodbine mladih krizmanika, misnom slavlju je u župnoj crkvi u Dugom Ratu prisustvovao i veliki broj vjernika naše mlade župe, tako i susjednih župa. Te iste svete nedjelje s druge strane Jadrana, u crkvi izrasloj na stijeni vjere u uskrslog Isusa, pred više od milijun okupljenih hodočasnika papa Benedikt XVI. proglasio svog prethodnika, papu Ivana Pavla II. blaženim ...


SVETA POTVRDA

Papa Ivan Pavao II. proglašen blaženim

Izvor: Hina, T-Portal

Mnogi su ljudi izvan crkve papu Ivana Pavla II. smatrali Božjim čovjekom, čudotvorcem i posebnom osobom čiji će utjecaj u Crkvi biti vidljiv stoljećima. No ima i drugih glasova koji govore da Crkva sve ovo organizira da popravi svoj posrnuli izgled i da je beatifikacija bivšeg pape ekspresna i isforsirana. Utjecajni The New York Times tako piše "Svetac, samo polako! Kako može biti svetac ako nije uspio zaštiti žrtve pedofilije?", podsjećajući na mlaku reakciju Ivana Pavla II na otkrivene pedofilske skandale u Crkvi.

molitva za blaženika

I dok se na molitvenom noćnom bdijenju proteklog vikenda u Rimu okupilo više od 200 tisuća vjernika, koji su nakon molitve nastavili na ulicama vječnog grada uz gitare pjevati vjerske pjesme skandirajući slogane s imenom Ivana Pavla II, ni skeptici ne spuštaju glas kad govore o zbunjenim i umornim katolicima koje Benedikt XVI, u još jednom naletu integrizma i zataškavanja Drugog vatikanskog koncila, mobilizira kako bi se osobno zahvalio čovjeku koji ga je i doveo do toga da postane papom, pa ga ekspresno gura u red blaženika i, kako najavljuju u Vatikanu, uskoro i u svece s obzirom da stižu brojne dojave o čudesima po zagovoru novoga blaženika.

papa blaženik

Povezani članci

Who's Online

We have 209 guests and no members online