Roda iz Trnbusa

Ivan RodićKad je zabio prvi gol s Šukerovskim okusom protiv europski jakog Slavena, mnogi su nas nazivali s pitanjem "tko je taj Rodić?". Uzvraćali smo protupitanjem "jeste li čuli za Trnbuse".? Dakle, novi opasni strijelac Šibenika Ivan Rodić porijeklom je iz malog spomenutog mjesta u omiškom zaleđu, u drevnim Poljicima,  te zna sve riječi iz pjesme "Ja pozdravljam selo Gata", kojom ljudi iz sela nekadašnje Poljičke republike obično slave sv. Juru. Živi u Dugom Ratu. Igrao je za Primorac, Mosor i Imotski. Ljetna je priča, pak, klasika. Nudili su ga Hajduku, a završio je iznenada, kao da ga je donijela roda, na Šubićevcu ...

IVAN RODIĆ, DUGORAĆANIN I NOGOMETAŠ ŠIBENIKA
 
Piše: Ivo Mikuličin / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
- Pucam od zadovoljstva što sam došao na Šubićevac. Ne samo zato što sam se odmah osladio pogocima, već zbog atmosfere, dobrog rada trenera Kalinića i jednako dobre igračke klape. To je i formula zadnjih uspjeha Šibenika - priča dvadesetogodišnji Ivan.

Ivan Rodić

Trener Ivica Kalinić ga je, zbog silne energije, (polu)ozbiljno nazvao "beštijom", na što se Rodić smiješka:
 
- Ne fali mi snage. Hvala Bogu, mogu juriti koliko hoću. Makar sam napadač, ganjam suparničke igrače po cijelom terenu, gode mi takve zadaće. Svi hvale moj drlbling prije prvog gola u šibenskom dresu, a ja sam zapravo svjestan da mi tehnika i nije jača strana. No, sve se radom može nadomjestiti. Tako treba razmišljati svatko tko želi živjeti od nogometa, a ja mislim biti profesionalac i prodati se dobro negdje u Europi, kad za to dođe vrijeme - opet će Rodić.
 
Misli su mu na trenutak odletjele predaleko. Brzo se vratio na Šubićevac, na utakmicu s Dinamom:
 
- Šibenik je pobjeđivao Dinama i s Eduardom i Modrićem, zašto ne bi i u nedjelju!? 
  

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and no members online