Upaljena i četvrta adventska svijeća

Na trgu Svetog Josipa u Dugom Ratu u subotu je upaljena i četvrta svijeća na adventskom vijencu kojeg su napravili naši umjetnici iz PLU Krug Dugi Rat, a dodatno ukrasila naša djeca iz dugoratskog vrtića sa svojim odgjiteljicama.
Paljenjem četvrte adventske svijeće, anđeoske svijeće, svijeće radosti, na trgu ispred župne crkve Svetog Josipa, tjedan dana prije Božića, zaokružena je još jedna mala adventska tradicija u nastajanju našem malom mjestu, tradicija za koju bi voljeli da du(b)lje zaživi u našem malom mjestu. I ovaj put je, koliko je meni poznato, izostao svjetovniji dio ove male svečanosti, no nema veze, važno je da duhovni dio nije izostao. A on i ne može zakazati kad ga nosimo duboko u našim srcima.
Lijepo je opet vidjeti božićne jaslice naše župe pred crkvom Svetog Josipa, umjetnički je to rad mlade kiparske "zvijezde repatice" Srećka Mimice, nastale prije godinu, dvije na nagovor našeg župnog vijeća i dugoratskih prijatelja kulture. Svijetlo koje se rodilo u betlehemskoj štalici i koje je došlo, kako kaže sv. Ivan, da prosvijetli svakog čovjeka, u svoje će domove ponijeti vjernici. Dugoraćani radosno iščekuju i ovaj Božić. Božićno drvce je već okićeno, toplim stanom ili kućom već miriši potopljeni bakalar, spremaju se blagdanski kolači, a i komini su skoro pripravni da se zapale badnjaci.. Božić dolazi.

MB