Di si Mare, lungo Mare?!

Opa! Bageri! Radi se u Vili, u tvornici, čisti, uređuje, ravna... evo investitora i šetnice, marine, uskoro i bokun hotelčića, i par vila za nasljednike... Na Dućama niču hoteli kao poslje kiše, a valjda će kiša kapnuti i kod nas... zove je Vakula, a i nije odavno...
Ali ne raduj se puče dugorački, neće šljaka još nigdje, a kamoli da će se nešto pametno početi (g)raditi na budućnosti ove lokacije!
A dok pameti, sudske pravice ili barenko dobrog javno-privatnog kompromisa, ne dođe i do ovih naših sivih obala, valja nam pozdraviti barem ovaj kratkoročni pokušaj općine Dugi Rat s ciljem privođenja barem dijela, javnog dijela ovog priobalnog prostora nekoj dobroj, javnoj svrsi, od koristi mještanima Dugog Rata i našim posjetiteljima.
S službenih općinskih stranica ispod prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti...

"Dragi mještani,
mnogi od vas su zapazili radove na obalnom dijelu područja Vila u Dugom Ratu, na prostoru obale nekadašnje tvornice „Dalmacija“, i zasigurno se zainteresirali ŠTO SE RADI I ŠTO SE PLANIRA.
Dakle, dugo smo trpjeli nered na tom dijelu, od bacanja smeća preko zida u "tvornicu“, ostavljanja smeća u brodu koji je tu dugo stajao te razne druge neprimjerene radnje.
Odlučili smo da kao jedinica lokalne samouprave i tim dijelom „zagospodarimo“ kako nam to propisuje Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama.
Plan nam je da u I. fazi, kao što ste i vidjeli, srušimo zid, uklonimo dio zemljanog materijala, izravnamo taj pristup odgovarajućim materijalom kako bi se stvorio dio površine za šetnju. Također bi uklonili i dio raznog otpada koji se nalazi na tom prostoru planiranom za uređenje, te ogradili prostor pomorskog dobra prema zemljištu na kojem je Projekt uvala obavljala gospodarsku djelatnost.
Kako smo i naveli, namjera ovog našeg zahvata je uređenje tog prostora ali i definiranje granice pomorskog dobra i stavljanja pomorskog dobra na opću uporabu
", poručuju iz općine.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 103 guests and no members online