Osvrt na dugoratski malonogometni turnir i uzbudljivu završnicu

mali balun 2012 na Streljani u Dugom Ratu
Završilo je još jedno izdanje već tradicionalnog malonogometnog turnira u Dugom Ratu " MALI BALUN 2012". Na turniru je nastupilo 36 momčadi, sve jedna bolja od druge, od kojih se kao najbolja tokom cijelog turnira pokazala ekipa Klesarstvo Dicmo koja je u finalu pobijedila odličnu ekipu Strožanca. U utakmici za 3. mjesto ekipa C.B. Duxa je tek nakon 6-te serije penala pobijedila ekipu Sv. Josip i osvojila 3. mjesto dok je revijalna utakmica veterana i velikih znalaca baluna otišla na stranu Omišana koji su rezultatom 1-0 pobijedili veterane Sv. Josipa. Nagrada za najboljeg vratara turnira potpuno zasluženo je otišla u rukavice Žarka Luketina iz pobjedničke ekipe koji je potvrdio svoj malonogometni reprezentativni potencijal, dok je nagrada za najboljeg igrača nakon kratkih konzultacija ipak zasluženo otišla u ruke Ivana Radana koji je također nastupao za pobjedničku ekipu Klesarstva iz Dicma. Nagrade za najboljeg igrača i vratara turnira uručio je Marko Galiot Zele (srećković koji je osvojio prvu nagradu na lutriji). Pehare i novčane nagrade prvoplasiranim ekipama uručio je načelnik Općine Dugi Rat Jerko Roglić. A evo i dugoočekivanih izvješća s završnice turnira...

MALI BALUN 2012.

Klesari iz Dicma osvojili dugoratski Mali Balun

Piše: Marko "Messi" Mladin
Foto: Ante Jerčić
Izvor:
MNK Sveti Josip Dugi Rat

mali balun 2012 na Streljani u Dugom Ratu

Utakmica za 3. mjesto:

19:30 MNK SVETI JOSIP - C.B. DUX   1 - 1 (penali 6 - 7)

Pomalo letargična utakmica koja je tek nakon ruleta šesteraca otišla na stranu ekipe C.B.Dux. Uspavan početak na obje strane prekinula je šansa našeg brzanca Leje dok je sa druge strane udarcima izvana prijetio Franko Andrijašević. Ipak, početak 2. poluvremena donosi vodstvo Duxu. Jedna lijepa kontra, odigravanje na 2. stativu gdje Olujić pogađa za 1-0.

Tek tada se budi uspavani zmaj, ekipa MNK Sv. Josip, ali greda i odlični Duje Vuković zatvaraju prilaze svom golu. Ipak, pogodak Marka Galiota vraća stvari na početak. Bilo je još nekoliko prigoda za dugoraćane, ali je rezultat ostao 1-1. Penali.

mali balun

u prvoj seriji penala za dugoraćane promašuje Ervin Nazor, dok za Dux penal za pobjedu završava na gredi nakon što je popularnu "Panenku" pokušao Dino Marić. Nakon 3 serije raspucavanja za Duxa je bio siguran Olujić dok udarac Galiota brani Duje Vuković i donosi Duxu pobjedu. C.B. Dux osvaja 3. mjesto, pehar i nagradu od 3 tisuće kuna, dok se domaća ekipa Sv. Josipa zadovoljila sa novčanom nagradom od 1.000 kuna.

mali balun 2012 na Streljani u Dugom Ratu

Revijalna utakmica:

20:30 VETERANI OMIŠA - VETERANI SV. JOSIPA   1 - 0

Kako smo rekli u uvodu Omišani predvođeni Gumenim, Šušnjarom i drugim znalcima ipak su uspjeli pobijediti svoju generaciju u redovima Sv. Josipa predvođenu Njonjom, Zemunikom i drugima.. Izgleda da je dugoraćane ipak izmorio rad na šanku tokom turnira pa je jedan pogodak bio dovoljan za pobjedu Omišana.

mali balun

FINALE:

21:30 MNK STROŽANAC - KLESARSTVO DICMO   3 - 0

mali balun
  Klesarstvo Dicmo, pobjednik turnira

Izgleda da je ovo bila večer ekipa Klesarstva iz Dicma jer im je sve polazilo za nogom pred prepunim tribinama dugoračke "Streljane". Uvodnu šansu Subotića brani Perica, dok sa druge strane Strožanac prijeti polukontrama, ali udarce Buljana i Mije Juričića zaustavlja odlični Luketin.

Ipak, nakon desetak minuta igre jedna lijepa akcija Klesarstva, lopta dolazi do Željka Dlake koji je proslijeđuje na glavu Subotića koji je neumoljiv i to je 1-0.

Nekoliko minuta nakon toga opet je Subotić u glavnoj ulozi, koristi jednu neodlučnost u obrani Strožanca te pogađa za 2-0 pokraj vratara Strožanca Perice koji ništa nije mogao. To je bio rezultat 1. poluvremena.

mali balun
  Strožanac, finalist turnira

U drugom dijelu utakmice konce igre preuzima Strožanac, dok svoje prilike iz kontri i polukontri čekaju "klesari" iz Dicma. Luketin u nekoliko navrata brani, pokušaje Šiška a zatim i Jerčića, te jednostavno nije dopustio povratak u utakmicu ekipi Strožanca.

Iskusna ekipa Klesarstva nekoliko minuta prije kraja izlazi u kontru koju je povukao Radan i udarcem špicom probušio Pericu za 3-0 i slavlje ekipe Klesarstvo Dicmo koja je osvojila pobjednički pehar i novčanu nagradu od 12 000 kn. MNK Strožanac koji je odlično igrao tokom turnira morao se zadovoljiti sa peharom za 2.mjesto i novčanom nagradom od 6 000 kn.

Nadamo se da ste bili zadovoljni i ovogodišnjim izdanjem dugoratskog turnira te nam nemojte zamjeriti na sitnim propustima koji nisu bili namjerni, a mi ćemo se potruditi da u narednoj godini propusta bude što manje i da turnir bude još bolji i kvalitetniji!

mali balun

I još se jednom u ime organizatora zahvaljujemo svim sponzorima, donatorima, te svima onima koji su na bilo koji način pomogli u
organizaciji turnira, jer bez njihove pomoći sve ovo ne bi bilo moguće.

Sportski pozdrav i vidimo se na Streljani (ili još bolje - u dvorani) dogodine!

MNK Sveti Josip Dugi Rat


mali balun
frane pleić

Povezani članci

Who's Online

We have 262 guests and no members online