DUGORATSKO LJETO: Ima li gitarističkog raja za nas Dugoraćane?

U dugoratskoj crkvi se (poslije večernje mise) u svetu nedjelju na koncertu našeg sumještanina, a u biti jednog od ponajboljih mladih klasičnih gitarista na ovom zeleno-plavom planetu, Petra Čulića, okupilo svega 40-tak glazbom opijenih duša! Nisam jedini kojemu je bilo neugodno kad je Petar s gitarom stigao pred oltar, poklonio se pred publikom i podno drvenog raspela akademskog kipara Kažimira Hraste počeo svoj tradicionalni solistički koncert u okviru 16. Dugoratskog ljeta, kao što to, uostalom, običava činiti u svom rodnom mjestu svakog ljeta. I naš je župnik u najavi koncerta osjetio potrebu reći koju o teškom srastanju dugoraćana sa svjetovnom kulturom. No to je tema na koju bi se i Toma apostol rasplakao...
Od ovogodišnjeg Čulićevog repertoara prethodno sam već čuo samo bis. Što reći, nisam glazbeni kritičar i ne vole me baš molovi ni durovi, no mogu Vam samo reći da sam uistinu uživao i u ovom Petrovom koncertu. Kao i u brojnim ostalim kojima sam imao sreću prisustvovati.
Da se ovakva glazbena večer odigrala u bilo kojem mjestu osim Dugog Rata dvorana u kojoj Petar održava solistički koncert bila bi dupkom puna... Ali to je naša sramota. A ima nešto i u onoj.. nitko nije gitarist u svom selu!

DUGORATSKO LJETO

Solistički gitaristički koncert Petra Čulića

Piše: Mladen Banović
Foto: Župa sv.Josipa Dugi Rat

DUGORATSKO LJETO: Ima li gitarističkog raja za nas Dugoraćane?

Povezani članci

Who's Online

We have 47 guests and no members online