Nedao Bog veće kiše!

Nedao Bog velike kiše nad Dugim Ratom! Što nam drugo preostaje učiniti nego zazvati za pomoć Svevišnjega kada vrime pomalo navlači na jugo, kao ovih dana, jerbo one družbe i službe koje bi se trebale zabrinuti nad višegodišnjim komunalnim incidentima u Dugoratskoj lučici i po šetnici, te plaži, nakon svake obilnije kiše u Dugom Ratu, očito - nije briga!... Kako drugačije protumačiti pasivan stav i riječi našeg načelnika Jerka Roglića izrečene nedavno i na stranicama Slobodne Dalmacije? ...

DUGI RAT

NEDAO BOG VEĆE KIŠE!

Kad si šahte umisle da su žuboreći potočići..

Piše: Mladen Banović
Video:
Miroslav Pivac BiBo

Onečišćenje nakon kiša

Nažalost, niti višegodišnje apeliranje na naše vijećnike nije urodilo nekakvom požurnicom, a da o pokretanju procedure za rješavanje ovog komunalnog problema i objavu javnog natječaja za hitnu djelomičnu sanaciju ove trenutne dugoračke kanalizacije  i ne govorimo.

Onečišćenje nakon kiša
 foto: Ante Čizmić, Cropix

Gospodine načelniče, općinski komunalci, valja nam ovo početi rješavati što prije!

Vjerujem da ne treba posebno isticati sve moguće opasnosti po ljude i utjecaj na okoliš, prvenstveno na plažu na kojoj se svi mi ljeti bezbrižno sunčamo i kupamo.

Onečišćenje nakon kiša

Iskoristite ovo vrijeme, gospodo, da angažirate stručne osobe da analiziraju problem i pronađu kvalitetno rješenje (i prije nego što Dugi Rat dobije novu kanalizaciju, jerbo će to, znajući navade naših "družbi i službi", potrajati...) ili da barem smanje njegove posljedice.

Onečišćenje nakon kiša

Ako Vam je ovo, kako jednom rekoste, (a rekoste) prioritet, uvrstite i ovaj komunalni zahvat u rebalans proračuna i već ove jeseni (kad niste preko ljeta) raspišite javni natječaj za rješenje ovog problema!

Onečišćenje nakon kiša

Povezani članci

Who's Online

We have 185 guests and no members online