Otkazano. Odgođeno

Odgođeno ovo, otkazano ono, neće se održati, samoizolacija, karantena... to su, uz aktualni korona virus i izbore u HDZ-u, najčešće, "ključne" riječi ovog vikenda. Svi sportski, kulturni i društveni javni događaji su otkazani, nastava u školama i fakultetima ide samo "on-line", vrtići su zatvoreni, na granicama zastoji, kolone, a tko god može raditi će od kuće idućih par tjedana, ali ne za 8.000 Eura..
Šalu na stranu, valja nam se držati preporuka struke, lječnika, epidemiologa, civilne zaštite, te prilagoditi svoje aktivnosti i ponašanje ovoj novonastaloj, ozbiljnoj situaciji te osobnom odgovornošću smanjiti rizike od obljevanja i širenja virusa te tako pomoći sebi, svojim bližnjima i zajednici dok ova pandemija ne mine i da nam naša lipa Dalmacija ne osvane nakon ove krize kao... mjesto nacionalnog pijeteta.

MB

zavodnici

keep calm

STAY CALM AND BE RESPONSIBLE

Izvor: FB Dnevna doza splitskog nereda

Drage sumještanke i sumještani pitanje je dana kad će se dogodit ono neizbježno, prvi slučaj Covid-19 virusa južno od sv. Roka, a nakon toga i prvi slučaj u Splitu i Dalmaciji.

Razloga za histeriju nema, jer od iste može biti samo gore. Sve što u tom trenutku treba napraviti je momentalno prilagoditi način života situaciji i tako otežati širenje zaraze i potencijalno spasiti živote onima koji su najugroženija skupina.

Iako si volimo tepati da smo najluđi grad na svitu, bilo bi dobro da nas se ne svrsta u najgluplji grad na svitu kao što se sad gleda na Italiju zbog njihovog ponašanja u doba epidemije koje je omogućilo masovno širenje virusa.

A to znači kad krene budite odgovorni, stojte doma ako nema potrebe izlaziti, izbjegavajte masovna okupljanja, pratite upute nadležnih službi i nehisterizirajte već okrenite na zajebanciju jer to je najjače oružje koje imate kad ste nemoćni.

P.S.

Covid-19 ne uzrokuje proliv pa ne morate kupit godišnju zalihu wc papira, a i dućani će radit.

Također maske trebaju nositi zaraženi ne zdravi.

STAY CALM AND BE RESPONSIBLE!


keep calm