Pronađi načelnika

Dobro, ovog vikenda kandidate za načelnika Općine Dugi Rat nije trebalo tražiti svijećom. Za nedjeljnjog jutarnjeg đira dugoratskom rivom naletio sam čak na trojicu, a tko zna možda sam se i ne znajući mimoišao sa još kojim/om (ni vidoviti Milan ne zna im broj), jer liste još nisu zaključene, tek su raspuštena stara vijeća i stari načelnici su u hladnom pogonu, barenko kod nas u Dugom Ratu i u Podstrani, a nove, mlade, lokalne stranačke i nezavisne snage prikupljaju potpise za svoje kandidature, bruse predizborne programe i kreću u kampanju..
Ovog nedjeljnog jutra na rivi lijepo je bilo vidjeti kao jedan kandidat za načelnika "daje svoj potpis" na listu drugog kandidata. Ništa neobično za Dugi Rat. Štoviše, sasvim uobičajeno. Ne bi se iznenadio da je svega tridesetak metara dalje na kavi s familijom ili prijateljima i njihov treći kolega, kandidat za našeg načelnika. Ali nije bio, jutros. Možda obilazi svoju izbornu bazu na Dućama. Ali zato sam stotinjak metara dalje, u popularnom dugoratskom kafiću na rubu vala, naletio na četvrtog kandidata za načelnika. Pa sam i ja stavio autogram na list papira. Baš kao i stotinjak njih prije mene. Dugi Rat se priprema za lokalne izbore. Fino, lipo, zasad sve na nivou, baš kako i triba bit.
Za koji dan, kad uhvatim vremena, evocirati ću ovdje i uspomene sa jednih prošlih lokalnih izbora u Dugom Ratu, kada se cijela ekipa s izbornih lista u prvoj izbornoj večeri okupila, manje-više spontano, u jednoj lipoj "bačvastoj" konobi u Dugom Ratu na poziv još jedne simpatične liste (tada) mladih u našoj maloj poljičkoj općini na rubu bolje budućnosti, koja još uvijek nije  došla... Dotad, stojte mi zdravo i dobro .... i potpišite se na listu susjeda ili prijatelja.

Piše: Mladen Banović
Foto: Arsen Brničević

Povezani članci

Who's Online

We have 89 guests and no members online