Milo moje, jesi li za Kolindu ili Škoru?

Milo moje, jesi li za Kolindu ili Škoru? Možda za Kovača svoje sreće? Ili pak za luzera Zokija? Koruptivnog Milana? Suca Dredda Kolakusicha?
Za koga (ne)bili ili će te tek biti, prava kampanja za predsjedničke izbore tek počinje. I neće nam biti lako idućih mjeseci. Vrebati će na nas iz zasjede s svih "priopćajnih kanala", iz "svih" mjesta Lijepe naše gdje zastane ova ili ona predizborna karavana.
A zašto se predsjednik RH ne bi birao dogovorom u Saboru? Zašto se i dalje troši vrijeme i novac na javnu figuru koja ima neki Ustavom RH konkretizirani značaj i važnost jedino u slučaju, nedajbože, rata?
Eto, čitam da će HNS pokrenuti inicijativu da se predsjednik države ubuduće bira u parlamentu (baš kao u npr. Njemačkoj) i u skladu s takvom odlukom neće dati potporu ni jednom kandidatu na predstojećim predsjedničkim izborima. Evala. HNS će, kazao je Ivan Vrdoljak, pozvati svoje članstvo i simpatizere da svakako izađu na predstojeće izbore za predsjednika Republike i da glasaju po svojoj savjesti, ni ekstremno lijevo ni ekstremno desno, za liberalne vrijednosti i borbu za otvoreno i tolerantno društvo.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and no members online