Drugi krug lokalnih izbora: Tko je naš novi-stari-novi načelnik (ili zašto jednostavno ne podjele mandat kao nekad)?

Dobro, ovo s "podjelom" mandata jest šala u 2017. no prije par izbornih razdoblja baš je ovaj načelnički dvojac (kao i njihove stranke) bio u koaliciji i lijepo je podijelio mandat, ako se dobro sjećam, prve dvije godine mandata "štedio" nam je po općini naš načelnik Vuković, a preostale dvije godine "aktivan" baš na svim poljima je bio naš načelnik Roglić. Od tada je ovaj dvojac u našem općinskom vijeću na "suprotnim polovima" našeg političkog spektra, spektra koji je, kruže po Uskoku glasine, ispirirao i neke stare prijatelje "naših Engleza" za naslovnicu njihovog legendarnog albuma 'Dark Side of the Moon'. A polovi se, ma znam to još iz starih omiških školskih klupa, s iznimno zanimljivih predavanja profesora Srećka Zelića, polovi se još uvijek privlače.. a danas bome ni "geopolitički" ne mogu jedan bez drugoga. Jer što bi razvijeni Sjever bez siromašnog Juga? Ili u našem slučaju.. što bi Matan bez njegove Dektive? ..

DRUGI KRUG LOKALNIH IZBORA

Tko je naš novi-stari-novi načelnik?

Piše: Mladen Banović

No šalu na stranu, valjda mi akteri ove priče neće previše zamjeriti na ovim reminiscencijama, no u nedjelju, 4.6. Ljeta Gospodnjeg 2017. opet ćemo u fili hodočastiti na birališta poslije svete mise ili pak nakon obiteljskog ručka (opće je poznato da ne valja glasati praznog stomaka, jer moš' faliti boju ili kutiju na izborni dan kao Kerum, ali lako je njemu kad on ima plavu Slovenku da mu pomogne i oko izborne birokracije, a Slovenke tu ionako ne mogu falit..) "zaokružiti" dva listića, jedan sa našim "dinamičnim duom" kandidata, a drugi za "BBB" šefa županije. Koga odabrati? Ajme.. a mogu li ne glasati?

NE MOŽEŠ! Preuzmi, si dragi mještanine nešto i odgovornosti, promisli dobro i odaberi! I kasnije živi s time..

dark side of the moon


Ma dobro prijatelju, ne brini se, preživiti ćemo nekako s našim odabirom, ovdje ili u Njemačkoj. A već u srpnju opet bi se mogli naći na biralištima ako "anemični" ne dobije potrebnu infuziju u Saboru.. Nadam se samo da će tada opet biti tamo ona smišna lipa mala iz izbornog povjerenstva.. koja i ne sluti da već ima moj glas.

Povezani članci

Who's Online

We have 59 guests and no members online