Ima alternative HDZSDP-u: Pametno, Fokus i Stranka s imenom i prezimenom zajedno izlaze na izbore

Pametno, Fokus i Stranka s imenom i prezimenom zajedno izlaze na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, potvrđeno je na konferenciji za medije u ponedjeljak u Bjelovaru. Ujedinjavanjem stranaka centra Hrvatska prvi put dobiva priliku izbora među strankama koje imaju ozbiljan program, nisu radikalno ni lijevo, ni desno i nude alternativu potrošenim politikama na sceni, piše portal Index.hr.
- Ujedinili smo snage kako bi ljudi, kojima je stalo do ozbiljnih rješenja za Hrvatsku, imali svoj glas u saboru. Sad smo jači jer smo udružili snage protiv lopovluka HDZ-a i kukavičluka SDP-a, a nismo pobjegli pod njihove skute - kazala je Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom, na čijem je čelu bivši ministar Ivan Kovačić iz Omiša, na predstavljanju koalicije.
Stranka Pametno se već godinama bori za okupljanje stranaka i pojedinaca s istom željom, da Hrvatska postane moderna i uređena zemlja i izbor ljudima koji žele živjeti u normalnoj državi.
- Klima u društvu pokazuje da je ljudima zaista dosta više praznih priča i lažnih obećanja, da žele vidjeti nešto novo i pravi zaokret, i u politici i u upravljanju Hrvatskom. Zato me veseli da smo se ujedinili i dali alternativu biračima koji žele ozbiljne i dokazane ljude u politici, nesklone modelima vladanja zadnjih 30-ak godina. Sada više nitko ne može reći da nema za koga glasati jer im nudimo izbor. Dobri i pošteni ljudi se moraju dogovoriti kako bi birači mogli smijeniti nepoštene i nesposobne s vlasti - rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno. Dodala je da su stručnjaci napravili program, kojim se dokazano mogu smanjiti porezi i stvoriti bolja socijalna država..

POSTOJI ALTERNATIVA HDZSDP-u

Izvor: Index.hr

- Godinama već slušamo da građani na izborima biraju između manjeg i većeg zla. To mora prestati jer svaki put iznova gledamo jednu te istu priču, zamjenu kadrova, svaljivanje krivice na ove prethodne da su ostavili državu u rasulu, a istovremeno cvate nepotizam i korupcija. Ne mora biti tako... - kazao je predsjednik Fokusa Davor Nađi pa je dodao:

- Mi smo smijenili HDZ s vlasti i u samo tri godine postali najtransparentniji grad u Hrvatskoj, ukinuli poreze, dvije godine zaredom smo najbolji hrvatski grad za gospodarstvo i ušli smo u top 5 gradova po kvaliteti života. Dakle, s pravim i odlučnim ljudima može se napraviti promjena. Nemojte više birati između manjeg i većeg zla, izaberite konačno dobro i pametno rješenje - poručio je Nađi.

Nakon objave izborne koalicije s Pametno i Fokusom, Stranku s imenom i prezimenom napustila su u ponedjeljak šestorica kandidata u IX. izbornoj jedinici, a među njima je i gradonačelnik Knina Marko Jelić koji je rekao da su se na to odlučili jer smatraju da je "narušena početna čista i iskrena priča". Osim Jelića, stranku su napustili načelnik Općine Murter - Kornati Toni Turčinov, načelnik općine Tribunj Marko Grubelić, Zlatko Ćesić, vijećnik Općine Dicmo Petar Maretić i Nikša Kulušić.

Povezani članci

Who's Online

We have 516 guests and no members online