Izborna kampanja primiče se kraju.. u nedjelju svi na izbore

Unatoč "deja vu" efektu od ponuđenih nam "opcija" za izbor načelnika u drugom krugu lokalnih izbora, unatoč "disonantnim" tonovima na sučeljavanju istih i prijetnji potpisima i tužbama, drago mi je da izborna promidžba, odnosno kampanja u općini Dugi Rat, evo, skoro pa završava bez većih nepravilnosti (ako ne računamo noćno trganje konkurentskih plakata i manja "desničarenja" na predizbornim skupovima). U Dugom Ratu nitko se konkurentu ne spušta po obiteljskom stablu, nema uvredljivih karikatura u poštanskim sandučićima, nema vrijeđanja po društvenim mrežama, nema (pre)niskih udaraca, ima samo novi "stručak" predizbornih obećanja i pregršt lijepih želja koje će se, "osnaženi" našim glasovima i mladošću koja je promoćurno puštena k vrhu (nekih) stranačkih lista, realizirati dok si rekao Vlado Šeks..  i razočarenja kod onih koji nisu na lokalnim izborima i u prvom krugu prošli onako kako su očekivali, ali Bože moj, to je razumljivo i ljudski, a kad se analiza postignuti rezultat valjda će se iz tog iskustva i naučiti nešto.. U vremenima kad i Vlado Kuna raspolaže s više sredstava od dijela općinskog proračuna namjenjenog za investicije u naše projekte (proširenje vrtića, uređenje parka Bobmardelli, produženje kanalizacijskih ispusta u moru ispred dugoratske plaže, sređivanje dokumentacije za Vatrogasni dom, izgradnja sportskih i dječjih igrališta..), te redovne djelatnosti (uređenja ulica, parkova, plaža, puteva, financiranja amaterskog sporta, kulture i rada udruga, pomoći socijalno ugroženima..) svaka lijepa priča o novim projektima (šetnice, staze, dvorane,..) koji će se "financirati sredstvima EU fondova" (ovo je omiljena uzrečica naših lokalnih političara) pada u vodu ako se ozbiljno ne prione poslu kojeg mnogi neupućeni shvaćaju olako. A taj posao je kvalitetna priprema i kandidiranje projekata (u planove općine, županije, države, regije, EU) i privlačenje sredstava iz EU fondova, a često prije i sredstava za samo sudjelovanje u nekom EU projektu. A taj posao treba znati kvalitetno obavljati, za njega se treba pripremati ili ga treba povjeriti stručnjacima (koje ionako nemamo čime platiti), a ne stranačkim ili vijećničkim "wiseguysima" i lokalnim mikro grupama sveznalica ...  

LOKALNI IZBORI 2013.

Piše: Mladen Banović   

I na poslijetku, kad se neka EU sredstva i dobiju, ista treba u predviđenom roku i po projektu znati i realizirati. Inače, sredstva se vraćaju, a penali plaćaju... 

Koristim ovu priliku, pogotovo kad vidimo što se u susjedstvu ovih dana događa pod okriljem noći, da pohvalim naše kandidate na korektnoj političkoj borbi u kampanji za lokalne izbore.

To je posebno važno za ono što slijedi, ma tko načelnik bio, za marljivost i suradnju novih ljudi u općinskom vijeću oko inicijativa i projekata za dobrobit naših malih mjesta i ljudi, te općine u cjelini.

Valjda će novi vjetrovi rezultirati i u javnosti rada općinskih službi, vijeća i načelnika koji će se okružiti ne lobistima kao dosad, već radišnim i stručnim ljudima, neopterećenim privatnim ili "grupnim" interesima, bez obzira na boju stranačke iskaznice ili pak neimanje iste.

Povezani članci

Who's Online

We have 90 guests and no members online