Nije bajno na Bajnicama. Rakuljići: Načelnik ti pogoduje!, Tomaš: Smetaju vam ulaganja!

Ivo, Marin, Ante i još jedan Ivo Rakuljić mještani su Bajnica koji su nam se požalili na radove koji su nedavno počeli na mjesnoj plaži u Bajnicama. Prije 20-ak dana krenuli su, naime, radovi, za koje poker Rakuljića tvrdi kako ne zna što se tu uopće radi, a uz to dodaju i da se gradi bez projekta i dozvole. Najviše od svega im smeta što se prije radova nije srušio obližnji ilegalno izgrađeni objekt na pomorskom dobru, za koji već godinama postoji rješenje za rušenje, a koji je izgradio jedan od općinskih vijećnika.
- Godinama se na Bajnicama nije uložila kuna, ma ni lipa. Sad se počelo ulagati i raditi, i to pojedinoj gospodi ne odgovara - glasno će prozvani vijećnik Općine Dugi Rat Romeo Tomaš.
Načelnik općine Dugi Rat Jerko Roglić pojašnjava da se ne radi o projektu za koji je potrebna dozvola, nego o rekonstrukciji postojećeg pera, uređenju šetnice i sustava kanalizacije vrijednoj 300 tisuća kuna.
- Popravlja se jedno pero i uređuje šetnica, a za kanalizaciju smo se dogovorili da ćemo je postaviti te da ćemo s izvođačima spojiti i ljude koji već imaju kanalizaciju, a koja je u lošem stanju. Imamo suglasnost Lučke kapetanije da možemo popraviti i rekonstruirati sve što sam naveo. Priče da ja pogodujem vijećniku Tomašu nisu istinite. Ne može općine privatniku reći da sruši svoj objekt, mi idemo legalnim putem preko Ministarstva, i slažemo se da se rušenje mora obaviti - kaže načelnik Roglić, a radovi na Bajnicama bi trebali biti završeni za 10-ak dana, piše Slobodna Dalmacija o još jednoj maloj aferi iz našeg malog mista..

BAJNICE

Rakuljići: Načelnik ti pogoduje, Tomaš: Smetaju vam ulaganja

Piše: Nina Glučina / Slobodna Dalmacija
Foto: Duje Klarić / Hanza medija
Izvor: Slobodna Dalmacija


rakuljići- Ovo je bespravno izgrađeni objekt od pojedinca koji ima rješenje za rušenje već 20-ak godina. Osim što se on oglušio, očito su se oglušili i oni koji su nešto trebali poduzeti - kaže Ivo Rakuljić, član Mjesnog odbora Bajnice, te dodaje kako se baš na tom predjelu počela raditi plaža, šetnica i kanalizacija koje zaobilaze objekt, u kojem se, tvrdi ostatak Rakuljića, ljeti čak ilegalno zna i prodavati piće.

- Meni kao stanovniku Bajnica je u interesu i želim da se šetnica uredi. Prije ove devastacije je na istom mjestu postojala prirodna plaža. Nije ona bila najljepša, ali ovo što se sad radi nema ni plana ni projekta, a ni dozvole, a nitko nije prije početka kontaktirao predstavnike Mjesnog odbora. Posjekli su nam i borove koji su tu bili godinama - naglašava Ivo Rakuljić.

Sve ovo se radi zbog osobe koja je vlasnik ovog objekta, koji je inače i vijećnik Općine Dugi Rat - Romea Tomaša - prozivaju Ante i drugi Ivo Rakuljić.


Podizanje tenzija

U to se na mjestu “zločina” pojavljuje Tomaš, nezavisni član Općinskog vijeća Dugi Rat.

- Gospodi Rakuljićima je već deset puta pojašnjeno što Općina radi. Kad se sve završi, ovo će biti jedna od najljepših plaža sa šetnicom na Jadranu, a sve zahvaljujući našem načelniku Jerku Rogliću - veli Tomaš, kojeg Rakuljići prozivaju za obližnji plažni bespravni objekt, te zahtijevaju da se isti sruši.

- On već 30 godina postoji, i srušit će se kada nadležni nalože. Što uopće o tome razgovaramo - kazuje nama i Rakuljićima vijećnik Tomaš.

Tenzije se zatim podižu pa se u međuvremenu spominje i riva ispred kuća Rakuljića, za koju Tomaš tvrdi da je izgrađena bez dozvole... I tako su jedno vrijeme unakrsno padale optužbe, a decibeli se dizali.

- Od 1917. godine ovdje se na Bajnici nije uložila kuna, ma ni lipa. Sad se počelo ulagati i raditi, i to pojedinoj gospodi ne odgovara - glasno će Tomaš.

- Nek se sruši objekt i šetnica napravi od početka plaže do Krila. To je ono što mi želimo - traže Rakuljići.

Situacija se smirila, nije došlo do incidenta, a ni fizičkog sukoba, barem ne dok smo mi tu bili, a u međuvremenu smo dobili načelnika općine Dugi Rat Jerka Roglića, koji nam je pojasnio da se ne radi o projektu za koji je potrebna dozvola, nego o rekonstrukciji postojećeg pera, uređenju šetnice i sustava kanalizacije vrijednoj 300 tisuća kuna.

- Popravlja se jedno pero i uređuje šetnica, a za kanalizaciju smo se dogovorili da ćemo je postaviti te da ćemo s izvođačima spojiti i ljude koji već imaju kanalizaciju, a koja je u lošem stanju. Imamo suglasnost Lučke kapetanije da možemo popraviti i rekonstruirati sve što sam naveo - kaže načelnik, od kojeg doznajemo da bi radovi trebali biti završeni za 10-ak dana.

bajnice


Samo legalnim putem

Roglića upoznajemo s činjenicom da su nam se stanovnici Bajnica potužili na bespravno izgrađeni objekt i njegova vlasnika Romea Tomaša, kojemu se, tvrde, ovim radovima pogoduje.

- Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je tijelo koje će rušenje izvršiti, a mi ćemo poslati požurnicu da se to i napravi. Naša rekonstrukcija ide u blizini objekta, ali u suprotnom smjeru i nema veze s njom. Tomašev objekt se treba rušiti, a priče da ja njemu pogodujem nisu istinite. Ne možemo mi privatniku reći da sruši svoj objekt, mi idemo legalnim putem preko Ministarstva, i slažemo se da se rušenje mora obaviti. Romeo Tomaš je s nekima dobar, a s nekima nije. Ti s kojima nije, govore svašta, među ostalim i to da mu Općina pogoduje.

- Šetnica će se u smjeru objekta nastaviti raditi tek nakon što se nelegalno izgrađeni objekt sruši - doznajemo od načelnika kojemu je cilj šetnicom spojiti sve od Bajnica do Omiša.

Taj plan realiziraju u segmentima jer, kaže, nemaju dovoljno novca za raditi sve odjednom, a rekonstrukciju je, odlučili su, najbolje početi od kraja plaže u Bajnicama.

Povezani članci

Who's Online

We have 62 guests and no members online