Berket: Za razvoj trebaju stručnjaci, a ne stranački uhljebi

Srećko ZelićNositelj udruženih nezavisnih lista Splitsko-dalmatinske županije Josip Berket još jednom je u Splitu obrazložio zašto su krenuli u utrku za županijsku Skupštinu. Uz aktualnog gradonačelnika Kaštela, javnosti su se obratili i dopredsjednik Vijeća Dugog Rata Srećko Zelić, načelnici Podstrane i Okruga Miran Tomasović i Ivica Radić, te bivši županijski pročelnik za gospodarstvo Božo Sinčić. - Dok smo obnašali dužnost čelnika općina i gradova kako nismo u stranačkoj političkoj vertikali, doživljavali smo ignoriranje od strane Županije u važnim stvarima. Želimo se preko naših predstavnika u županijskoj predstavničkoj vlasti boriti za rješavanje problema koje tište mjesta gdje su nezavisni kandidati na vlasti - kazao je Berket ...

LOKALNI IZBORI

Udružena nezavisna lista za Splitsko-dalmatinsku županiju

Za razvoj trebaju stručnjaci, a ne stranački uhljebi

Piše: Živana Šušak Živković / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


- Želimo se preko naših predstavnika u županijskoj predstavničkoj vlasti boriti za rješavanje problema koje tište mjesta gdje su nezavisni kandidati na vlasti - kazao je Berket.

Nezavisni za županijuDodao je da nemaju ništa protiv političkih stranaka koje su baza demokracije, ali Splitsko-dalmatinska županija stagnira.

- Pod HDZ-om Splitsko-dalmatinska županija će i dalje stagnirati jer se odjeli dijele stranački umjesto na temelju stručnosti. Naša obveza nije uhljebiti svoje, nego postaviti pametne. Tako rade nezavisni. Politički način je istrošen jer se podmiruju apetiti podobnih - rekao je Berket.

Istaknuo je i važnost dobrog pozicioniranja Dalmacije u odnosu s Italijom s kojom ćemo u Europskoj uniji dijeliti obalu. Mora, kaže, Dalmacija biti ravnopravan partner u pitanjima pomorskog prometa, ribarstva i turizma.

Radić je potvrdio da je Županija zatvarala vrata nezavisnim čelnicima u rješavanju problema jer, kazao je, nisu njihovi. A naveli su, na prošlim lokalnim izborima u pola županije pobijedili su nezavisni kandidati.

- Svi pričaju o EU fondovima, a nitko ne spominje da u njima trebamo participirati s 30 posto, pa i više vlastitih sredstava u trenutku kada je ekonomska situacija loša. Kaštela su visoko u cijeloj državi po stabiliziranom proračunu. Građanima je bitno kako se upravlja novcem, a ne predizborno rezanje vrpca - zaključio je Berket.

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online