Magija iz tugarske šume

Magija iz tugarske šumeU Tugarima se održavaju šesti Čažinski dani, kulturna smotra namijenjena svim uzrastima. Ovogodišnje izdanje smotre u čarobnoj šumi nudi bogat program. Sve je počelo jučer "Magic showom - Magija na kvadrat" oxfordskog iluzionista Sola Saya. Nakon njegova nastupa program se nastavio projekcijom animiranih filmova "Priče iz davnine" Ivane Brlić - Mažuranić. U subotu u 21 sat na programu je večer poezije Vladimira Nazora "Šuma spava" na kojemu će nastupiti niz pjesnika s programom bliže ili dalje vezanim za bračkog pjesnika ...


ČAŽINSKI DANI

Magija iz tugarske šume

Piše: Siniša Kekez / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Riječ je o uspjeloj, hvaljenoj i nagrađivanoj animaciji u organizaciji kuće "Bulaja", koja je na svoj svjetski uspješan pohod krenula upravo iz Splita.

Regoč Helene Bulaja

Program je sinoć okončan u čarobnoj tugarskoj šumi "Šumom Striborovom", ali ne u filmskoj, nego u kazališnoj izvedbi omiškoga dječjeg teatra "Harlekin".

U subotu u 21 sat na programu je večer poezije Vladimira Nazora "Šuma spava" na kojemu će nastupiti niz pjesnika s programom bliže ili dalje vezanim za bračkog pjesnika.

Ova zanimljiva smotra koja dokazuje da su Tugare osim po trešnjama poznate i po kulturi, nazvana je prema Čažinu dolcu, udaljenom oko kilometar i pol od tugarske ceste, u kojem se evo po šesti put održava.

Magija iz tugarske šume

Povezani članci

Who's Online

We have 1163 guests and no members online