Stranački izbori u HDZ-u

Do lokalnih je izbora preostalo manje od pola godine, a u dvjema najvećim političkim strankama, HDZ-u i SDP-u, traju unutar stranačka preslagivanja i zauzimanje pozicija. Središnjice HDZ-a i SDP-a u potrazi za kandidatima koji će dobiti ključne bitke na lokalnim izborima i uvjeriti birače da su spremne na promjenu obrazaca ponašanja zbog kojih se lokalne sredine postavljaju visoko na ljestvicu percepcije korupcije, piše Iva Boban Valečić na stranicama Večernjeg lista.
U HDZ-u se za lokalne izbore pripremaju kroz nastavak unutarstranačkih. Članstvo u županijskim, gradskim i općinskim organizacijama u nedjelju, 22.11. će prvi put izravno izabrati svoje predsjednike i potpredsjednike, baš kao što su proljetos izabrali predsjednika i četvero potpredsjednikana nacionalnoj razini.
Dugorački ogranak HDZ-a ima tešku dilemu oko izbora predsjednika, izabrati Jerka Roglića ili sadašnjeg načelnika općine? Za stranačke potpredsjednike dugoračke "plave bluze" će na izborima amenovati Tihomira Zemunika i Lovru Bilića. U Splitu je isto tako "neizvjesno". Tamo je predsjednički favorit mladi Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave.
No zato će u Omišu, odnosno u Poljicima biti uistinu neizvjesno. Članovi HDZ-a birati će predsjednika između Joška Banovića i Ivana Škaričića. Na prošlim stranačkim izborima iznenađujuće je slavio "notorni" Škaričić, a da li je u Poljičkom HDZ-u sazrijelo vrijeme za promjene i hoće li se prilika dati i mladim i progresivnijim snagama, neopterećenim politčkim "nasljeđem", vidjeti će se večeras.
U Podstrani će se predsjednika općinske stranačke organizacije birati između Tomislava Buljana i Mladena Vuke. Sritno svima!  (a ne samo njima)

MB