Festival kazališnih amatera završio dodjelom nagrada

predstavaNajboljom predstavom danas završenog 52. festivala hrvatskih kazališnih amatera proglašena je predstavi 'Ljepirice' Davora Mojaša koju je izveo Studentski teatar 'Lero' iz Dubrovnika. Tu je predstavu stručno povjerenstvo ocijenilo najboljom u cjelini od 18 predstava odigranih na Festivalu, održanom od 16. do 20 svibnja u Starom Gradu na otoku Hvaru. Nagradu za najbolju mušku ulogu odnio Marko Movre iz predstave 'Nostalgija' Kazališta 'Ivan Goran Kovačić' iz Zagreba. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Mariji Cvrlje Radović, koja je utjelovila šjoru Anu u predstavi 'Dujo Manzan i Mate Manistra' Sinjskog pučkog kazališta ...

KAZALIŠTE

Festival kazališnih amatera završio dodjelom nagrada

Izvor: HINA

Za najbolju sporednu mušku ulogu nagradu je dobio Vedran Straser, ua ulogu Pinokija u predstavi 'Ništa ozbiljno' Teatra 'Gaudeamus' Kulturnog centra Peščenica iz Zagreba. Sporednu žensku ulogu najbolje je po ocjeni stručnog povjerenstva odigrala Ivana Paljug u predstavi 'Kratki životni rezovi' Dramskog studija Gradskog kazališta 'Zorin dom' iz Karlovca.

Redatelj Vladan Ivković iz skupine 'Bjelokaz 1' Bjelovarskog kazališta nagrađen je za najbolju režiju predstave 'Ima li mrtvih?', dok je za najbolji tekst, odnosno adaptaciju predstave 'Babica se zdigla', nagradu odnijela Štefica Fanjek iz Dramske sekcije Hrvatskog pjevačkog društva Zelina.

Za inovacije u dramskoj pedagogiji nagrada je pripala Sanji Hrnjak, redateljici predstave 'Kratki životni rezovi' Dramskog studija Gradskog kazališta 'Zorin Dom' iz Karlovca.

Stručno povjerenstvo su činili glumica i redateljica dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, teatrologinja i dramska pedagoginja dr. sc. Sanja Nikčević, te redatelj doc. Robert Raponja,

Povezani članci

Who's Online

We have 449 guests and no members online