Natječaj za pješačku stazu duž kilometarskiih Dućkih plaža u vrijednosti 2,4 mil. kuna

Uskoro će se raspisati javni natječaj za izgradnju pješačke staze po kilometarkom pješčanim plažama Duća u vrijednosti 2,4 milijuna kuna, saznaje i na svom FB profilu piše bivši splitski gradski vjećnik Renato Čupić. Radovi se odnose na uređenje pješačke staze, šetnice kroz Duće, u širini od 3 m i ukupne dužine 2.884 m. Staza će se pružati uz sjeverni dio plaže uz potporne i ogradne zidove. Prilikom izvođenja prvo će biti potrebno izvršiti iskop plažnog materijala kako bi se ugradio nosivi sloj od kamenog materijala debljine 15 cm. Na taj nosivi sloj postaviti će se sloj dekorativnog betona debljine 15 cm.
Završna obrada staze morati će biti protuklizna, a to se izvodi na način da se nakon ugradnje betona ukloni površinski sloj cementne paste. Boju dekorativnog betona birati će investitor, a betoniranje po projektu može početi tek nakon što nadzorni inženjer pregleda podlogu i oplatu koja mora biti zakrivljena prema situacijskom prikazu. Razdjelnice će se izvoditi svako 250 cm dubine 3 cm i debljine 0,3 cm. Rok izgradnje je 5 mjeseci od uvođenja u posao.

Dakle, krećemo i u izgradnju šetnice kroz Duće. A valja nam nastaviti i izgradnju novih dionica one kroz Jesenice. A onda valja i srediti i urediti "home port" naše jeseničke flote, a to nije luka Split, već luka Krilo.

Izvor: FB Renato Čupić


Uz šetnje na rubu vala, od nekog idućeg lita kroz pjesak Duća zaljubljeni će moći prošetati se i novim lungomarem, šetnicom uz sjeverni rub kilometarskih dućkih pješčanih plaža....

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and one member online

  • admin