Ribarska fešta na Dućama

DućeU srijedu se na području naše male Općine priređuju čak dvije ribarske fešte - fešta je na Dućama (Vavlje) a bome fešta se sprema na Malom Ratu. Nakon odgode zbog lošeg vremena maloraćani su i ne znajući "upali" u termin ove mlade Dućke fešte koju organizira odvažna lokalna ekipa. U organizaciji dućke fešte pomogli su koliko su mogli i gotovo svi lokalni ugostiteljski obrti, kampovi i trgovine. Od spize će bit skuša u savuru (80 kg se priprema), srdela s gradela, i ostale ribe koju od mora uzmu popularni Milan i ostali dućki ribari, a kako to na ribarskim feštama u malom mistu biva održat će se i igre, povlačenje konopa, skakanje u vrićama i slične igre naše mladosti, a bit će i lutrije koja će koštat deset kuna. Naravno, sve za pojist i popit je besplatno, kažu vrijedni organizatori, koji nisu zaboravili ni na glazbu za koju će se pobrinuti dobar DJ, a bit će i svirača i pivača, čak tri među kojima je i naš Ivo Amulić. Dućka ribarska fešta počinje u srijedu, 4. kolovoza predvečer, kada sunce počne zalazit među kupače na plaži u Duće Vavlju ispod fast food-a "Maslina". Vidimo se i na fešti u Dućama! ...


RIBARSKA FEŠTA NA DUĆAMA

Piše: M.B.

Prošle je godine na mulu ispod fast food-a "Maslina" na Duće-Vavlju organizirana fešta. Glavni organizator je bija Runje i sudeći po reakcijama domaćeg svita i gostiju. bila je vrlo uspješna. Sve se održavalo na mulu, bilo je svita i svi su se lipo zabavili.

Ovog ljeta organizacije fešte su se uhvatili Ivan Vujević, Milan Vojnović, Goran Tafra i naš legendarni Mikan, a pomogli su koliko su mogli i gotovo svi lokalni ugostiteljski obrti, kampovi i trgovine.

 

fešta lani na Dućama

Općina je posudila na korištenje binu i stolove, na mulu će bit postavljena bina i video zid na kojem će se vrtiti slike s prošlogodišnje fešte i reklame sponzora (hvala im, njihovo je kraljevstvo nebesko), a na plaži će bit tri šanka s točionicima osvježavajućih pića i domaćih vina.

Od spize će bit skuša u savuru (80 kg se priprema), srdela s gradela, i ostale ribe koju od mora uzmu popularni Milan i ostali dućki ribari, a kako to na ribarskim feštama u malom mistu biva održat će se i igre, povlačenje konopa, skakanje u vrićama i slične igre naše mladosti, a bit će i lutrije koja će koštat deset kuna.

Naravno, sve za pojist i popit je besplatno, kažu vrijedni organizatori koji nisu zaboravili ni na glazbu za koju će se pobrinuti dobar DJ, a bit će i svirača, i tri pivaća među kojima je i naš Ivo Amulić.

Duće

Marljivi organizatori (koji rade veće gradele) poručuju da ribarska fešta počinje u srijedu, 4. kolovoza pridvečer, kada počne sunce zalazit, na plaži u Duće Vavlju ispod fast food-a "Maslina".

Vidimo se u Dućama!

Jesenice, Duće,.. evo izgleda da samo Dugi Rat, mjesto koje se užasava zalaska sunca, ne može napravit Ribarsku feštu.

Povezani članci

Who's Online

We have 122 guests and no members online