Iz Regije..

Ivan Škaričić umjesto Omrčena?

ivan škaričićSplitsko-dalmatinska županija, institucija kojoj je na čelu župan Zlatko Ževrnja, uskoro bi trebala dobiti kadrovsko pojačanje. Politički kuloari bruje o smjeni dugogodišnjega pročelnika Upravnog odjela za kulturu, prosvjetu i sport Zdravka Omrčena - koji se svojim necenzuriranim izjavama i nekontroliranim objavama nije zamjerio samo resornome ministru Željku Jovanoviću, nego i lokalnim visoko-pozicioniranim HDZ-ovcima - dok bi na njegovo mjesto, potvrđuje to i dobro upućeni izvor "Slobodne Dalmacije", trebao doći Ivan Škaričić, do lipnja najdugovječniji gradonačelnik u zemlji, a danas tek vijećnik HDZ-a u omiškom Gradskom vijeću ...

HOĆE LI PROČELNIK USTUPITI MJESTO STRANAČKOM KOLEGI

Ivan Škaričić umjesto Omrčena?

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Škaričiću je mjesto u novoj županijskoj nomenklaturi obećao bivši župan Ante Sanader. Istina, Ževrnja se s time ne slaže, dapače, izričito je protiv Škaričićeva uhljebljenja jer o njemu nema dobro mišljenje još otkako je bio dugopoljski načelnik, no, kao vjerni vojnik partije, morat će popustiti te omogućiti da se i Škaričić, kao nekoć Ivan Udovičić, povuče na pričuvni položaj - tvrdi naš izvor, podsjećajući na slučaj aktualnoga kaštelanskog gradonačelnika koji je vrijeme od izbora do izbora kratio sjedeći u fotelji županijskogpročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske integracije.

Škaričiću, gubitniku na zadnjim izborima, nije bilo lako naći prikladnu funkciju, pa je iskorištena činjenica koja kaže da je prije dolaska na vlast u gradu na ušće Cetine - a to je bilo kada se današnji omiški maturanti još nisu bili ni rodili - neko vrijeme proveo kao nastavnik povijesti u tamošnjoj srednjoj školi.

- Odabir funkcije za Škaričića svojim je ponašanjem olakšao i Zdravko Omrčen koji se pokazao kao kadar koji olako izlazi iz okvira stranačke stege, te je mnogim viđenijim HDZ-ovcima postao trn u oku.

Problem za Škaričića i njegove mentore, a to se prije svega odnosi na bivšega župana, postale su, međutim, brojne afere iz doba njegove vladavine.

Teško, naime, da će Ževrnja, koji brižno gradi imidž sposobnoga gospodarstvenika i čovjeka neokaljana ugleda, za suradnika, i to u vrlo osjetljivom i odgovornom resoru, uzeti političara opterećenog skandalima - objašnjava naš dobro obaviješteni HDZ-ovac.

Ževrnja, naravno, nije želio potvrditi ništa od navedenoga. No, znakovito, ništa nije ni demantirao.

- Sve je to na razini glasina, a glasine nema smisla komentirati - šturo će aktualni splitsko-dalmatinski župan, dodajući kako je prekratko na funkciji da bi razmišljao o imenima budućih županijskih pročelnika.

Slično rezonira i "smijenjeni" Omrčen. Nije mu, veli, do spletkarenja i reklamiranja preko novina.

- Vaše je pravo da pitate, a moje da kažem kako se ne želim spuštati na razinu uličnih ćakula. Savjesno radim iznimno zahtjevan posao i to je je dino što me u ovome trenutku zanima zaključuje Omrčen.

Omiški HDZ-ovci su, pak. posebno nestrpljivi. Kado hi, naime, da Škaričić prijeđe na županijsku skrb, pa da napokon i adresu stanovanja s osobne iskaznice prilagodi stvarnome stanju, odnosno da se iz Podgrađa i formalno preseli u Podstranu.

- Izborni gubitnici svuda na svijetu podnose ostavke na stranačke funkcije. Škaričić se, međutim, ponaša kao da se ništa nije dogodilo, a dokle god je tako, omiški HDZ ne može ići naprijed. Mnogi se u našim redovima nadaju prijevremenim izborima, a ne shvaćaju da bismo tada izgubili znatno uvjerljvije nego na proljeće - govori omiški HDZ-ovac, pripadnik takozvane urbane struje, koja, zbog budućnosti stranke, zagovara Škaričićev odlazak iz omiške politike.

Povezani članci

Who's Online

We have 218 guests and no members online