Petar Čulić najbolji na gitarističkim festivalima u Skoplju i Tirani

Petar ČulićDugoratski gitarist i glazbeni pedagog Petar Čulić je osvojio prvo mjesto na Tirana Guitar Festivalu održanom u Tirani od 22. do 25 svibnja, te također prvo mjesto na Tremolo Guitar Festivalu održanom u Skopju od 24. do 27. svibnja. Petar je ovu godinu započeo sa koncertom u foajeu HNK u Splitu u sklopu ciklusa mladih glazbenika „Vinko Lesić“, a nastavio je sa 4 međunarodna natjecanja kroz ožujak i travanj na kojima je postigao zapažene rezultate. Početkom svibnja svirao je kao solist u st. Andrews hall u Norwichu (Engleska) sa Mozart Orkestrom najpoznatiji koncert za gitaru i orkestar – Concierto de Aranjuez od Joaqina Rodriga ...

KLASIČNA GITARA

Izvor: Hina

Na Guitar Art Festivalu u Beogradu osvojio je drugo mjesto, na Sarajevo Guitar Festivalu je također osvojio drugo mjesto. Nakon ulaska među 10 izabranih finalista na World Guitar Competition u Novom Sadu je osvojio drugo mjesto, te naposljetku na Omiš Guitar Festu je osvojio prvo mjesto.

Na svim tim natjecanjima u Petrovoj kategoriji je nastupilo više od 120 gitarista iz više od 30 država iz cijeloga svijeta.

Povezani članci

Who's Online

We have 194 guests and no members online