Svak bi igra, niko kopa..: Priča o malom balunu na Suhom Potoku

Pred stotinjak zainteresiranih mještana i gostiju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dugi Rat načelnik naše male općine, Jerko Roglić, uručio je predstavnicima MNK "Sv. Roko" - Jesenice općinsko priznanje, skupnu nagradu Općine Dugi Rat. Bila je to prilika da sa na jednome mjestu opet nađu pripradnici brojnih generacija sportaša koji su kroz dugi niz godina igrali za svoj malonogometni tim. Bilo ih je, bilo, na dodjeli ovog priznanja njihovom klubu, no većina će se okupiti tek na nekoj idućoj utakmici ili rođendanskoj fešti. A kako je sve počelo prisjeća se jedan od osnivača malonogometnog kluba "Sveti Roko" Marin Ivanišević, popularni Doktor...

OD "GALEBA" DO PONOSA JESENICA

Priča o malom balunu na Suhom Potoku

Piše: Davor Grgat
Izvor: Slobodna Dalmacija


Još 1973. godine na Suhom Potoku je osnovana ekipa u malom nogometu pod imenom "Galeb". Dugi niz godina nastupali su u prvoj ligi Omiša i diljem Dalmacije, osvajajući kupove i prvenstva, a 1993. godine, nakon ravnih 20 godina djelovanja, "Galeb" je preimenovan u ekipu "Sveti Roko" - Jesenice, koja je pod tim imenom proslavila i 20- godišnji jubilej.

MNK "Sveti Roko" - Jesenice nastavak je ekipe MNK "Galeb" i ekipe "Suhi Potok" koja je djelovala prije ravnih 40 godina!

mnk sveti roko jesenice
   MNK Sveti Roko - Jesenice

U početku su u ekipi bili igrači uglavnom iz Suhog Potoka, s tek nekim igračem iz susjedstva, a poslije smo okupili igrače s područja cijele župe Sv. Roka, što znači iz Bajnica, Krila, Suhog Potoka, Sumpetra, Maloga Rata, Kruga Zeljovića i Jesenica, Orija, pa čak i Dugog Rata.

- Ekipa "Sv. Roko" u više je navrata osvojila prvenstvo i kup Grada Omiša, nastupala je na bezbrojnim turnirima diljem Dalmacije, a imala je i međunarodnih utakmica, što se može konstantirati da smo pronašli najbolji način za rekreaciju i druženje u našoj župi - ističe popularni doktor, Marin Ivanišević.

mnk sveti roko jesenice

- Veliki broj njih poslije su bili izuzetni igrači, a među prvima je zasigurno današnji predsjednik udruge "Jesenice", jedan od najboljih golgetera u omiškoj ligi, Jurica Ivanišević, te Dalibor Marčić, s brojnih trofeja, zatim Romeo Marčić, popularni Njonja, nadaleko poznati igrač maloga baluna, inače igrač i velikog baluna, jedna od legendi našeg "Orkana“ čije boje sada brani i njegov sin.

Osobiti doprinos MNK "Sveti Roko" dali su i Kružani - Jure i Ivo Žilić, te Zeljovićanin Drago Klarić, koji je nastupao i u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi i zasigurno je bio i jedan od boljih igrača. Mada sam ja preferirao starije igrače, među kojima se isticao Robert Spain, pa brat mi Ivica Ivanišević, te Frane Brahović i brojni drugi - kazao nam je Ivanišević.

Čestitamo svim igračima MNK Sveti Roko Jesenice, sadašnjim i bivšim, na ovom značajnom javnom priznanju, skupnoj nagradi općine Dugi Rat.

Povezani članci

Who's Online

We have 217 guests and no members online