Predstavljena Dalmacija Ultra Trail: Dalmacija postaje svjetsko treking odredište!

Svitu, stvarno živimo u ponajljepšem dilu svita! Toliko prirodnog bogatstva i različitosti u svega 15-ak kilometara radijusa.. Naš video meštar Ivan Perić iz Duća zabilježio je neka okom kamere u ovom promotivnom videu (u nastavku članka) koji je javnosti predstavljen danas u svečanoj sali Kuće slave splitskog sporta u okviru "Dalmacija Ultra Trail" projekta, nove treking utrke (koja u najdužoj kategorija i iznosi 165 kilometara!) u kolijevci hrvatskog trekinga, projekta lokalnog tima koji je u treking i trail utrkama aktivan već niz godina i koji je osmislio i pokrenuo Mosor Grebbening, Imber trek, Jesenice treking, Promina trek, Marjan trail, utrke već neko vrijeme ujedinjene u Proljetni treking kup. Organizatori, okupljeni u istoimenu udrugu "Udruga Dalmacija Trails" su odlučili udružiti svoje znanje i iskustvo prikupljeno u sudjelovanju i organizaciji mnogobrojnih utrki i natjecanja, te prvi put dovesti najprestižniji oblik trail utrke u Dalmaciju. Važnost projekta prepoznao je velik broj Turističkih zajednica i administrativnih uprava kroz koje prolazi trasa utrke, a koji su postali dijelom "Dalmacija Ultra Trail-a". Ne škodi ponoviti da su se i naša mala općina Dugi Rat i TZ Dugi Rat uključili u ovaj veliki avanturistički projekt koji povezuje najljepših lokacija ovog našeg kraja, najznačajnije povijesne i kulturne spomenike u promociji Dalmacije kao nove idealne destinacije za outdoor aktivnosti, sport i natjecanja, pustolovni i izletnički turizam. Jedna od utrka startati će iz Dugog Rata..

DALMACIJA ULTRA TRAIL

Dalmacija postaje svjetsko treking odredište!


Video: Ivan Perić

- S turističkim zajednicama cijelog ovog područja surađivat ćemo na način da ćemo ovaj projekt promovirati na svim međunarodnim sajmovima na kojima budemo sudjelovali, a mi kao organizatori planiramo ići na sve važnije utrke u Hrvatskoj i inozemstvu poput one u Francuskoj gdje nastupa preko 10 tisuća natjecatelja.

Dalmacija postaje svjetsko treking odredište!Prije nekoliko mjeseci smo započeli kampanju preko društvenih mreža, web je u izradi, a bit će dostupan i kratki promotivni film koji je zadovoljio kritičare – rekao je Dragomir Čović Bili, direktor utrke i član organizacijskog tima.

- Postoji više kategorija, a najduža je Kraljevska kategorija i iznosi 165 kilometara, odnosno 100 milja kako je i zovu van Hrvatske. Start Kraljevske kategorije je u Omišu, utrka od 110 kilometara starta u Klisu, utrka od 60 kilometara u Baškoj Vodi, a utrka od 20 kilometara u Dugom Ratu i time su sva područja županije pokrivena – govori Čović.

- Svi smo volonteri u ovome za razliku od mnogih velikih utrka koje se održavaju svugdje po svijetu, a koje su komercijalnog karaktera. Ovdje se radi o čistom interesu da se ljudi izvuku iz svojih domova i odvuku na planinu u prirodu. Pored profesionalaca, bit će mnogo amatera i obitelji sa svojom djecom koje će imati priliku sudjelovati u malim dionicama prilagođenima djeci. Posebno bi se zahvalili gradu Omišu i Turističkoj zajednici grada Omiša koji su podnijeli najveći financijski teret u ovom projektu – zaključio je Leo Lelas, predsjednik planinarskog društva "Imber“ Omiš, te član organizacijskog tima "Dalmacija Ultra Traila" na današnjem predstavljanju projekta najširoj javnosti.

Dalmacija postaje svjetsko treking odredište

Povezani članci

Who's Online

We have 79 guests and no members online