Uskoro kreće i rekonstrukcija ceste Strožanac – Žrnovnica

Cestom od magistrale D8 prema Žrnovnici godišnje prođe preko 4 milijuna vozila! Radi se o jedinoj alternativi državnoj cesti Split – Omiš. Svi koji su barem jednom prošli ovom cestom znaju da ona nema nogostup, javnu rasvjetu, zbog neadekvatne odvodnje poseban problem nastaje sa svakim većim pljuskom. Radi o gusto naseljenom području gdje ovako loši uvjeti na cesti ugrožavaju sigurnost lokalnog stanovništva. Iako se o rješavanju gorućeg problema izrazito lošeg stanja ove prometnice govori godinama, više puta najavljivan početak radova vjerojatno će krenuti u rano proljeće. 2018 godine. Rekao je to novinarima načelnik Općine Podstrana, Mladen Bartulović. – Radi se o projektu koji se radi već dugo u suradnji Splitsko-dalmatinske županije, Općine Podstrana, HEP-a i Vodovoda i kanalizacije. To je zajednički projekt ova četiri subjekta. Vrijednost projekta po provedenoj javnoj nabavi je 12.700.000 kuna. Izvođač radova je izabran. Proveden je postupak za izbor nadzora, sada su žalbeni rokovi, za očekivati do kraja veljače da će se potpisati svi ugovori i da će se izvođači uvesti u posao. Radovima na ovoj prometnici izvodit će se u dužini nešto manjoj od 1500 metara. Od križanja s D8 (Jadranskom magistralom) do bivšeg Lavčevićevog kamenoloma u Žrnovnici – otkrio nam je agilni načelnik Podstrane.

Izvor: DalmacijaDanas
Foto: Rade Popadić


– Obnavljat će se dvije prometne trake. Na rekonstruiranoj cesti nalazit će se šest autobusnih stanica, izgradit će se južni nogostup u cijeloj dužini, javna led rasvjeta, potpuno novi vodovod. Ovaj dio Podstrane jedini još nema riješen vodovod. Tamo se do sada koristila voda s rijeke Žrnovnice, a s novim vodovodom bi riješili vodovod ovog dijela Podstrane, uključujući kanale za oborinske vode. Radovi će trajati do kraja kalendarske godine s pauzom za vrijeme ljetnih mjeseci radi turističke sezone – otkriva nam Bartulović.

Stanovnici ovog područja žarko očekuju rješavanje prometnih problema, no s pravom strahuju kako će izgledati prometovanje graničnim dijelom Splita i Podstrane jednom kada počnu radovi.

Povezani članci

Who's Online

We have 220 guests and no members online