Kiša pomogla vatrogascima, ugašen veliki požar od Krila do Podstrane

Nakon jutrošnje kiše veliki požar na području Krila , Bajnica i Podstrane stavljen je pod kontrolu a potom i ugašen. Još postoje manja izdimljavanja. Na terenu su i dalje 143 gasitelja sa 44 vozila sa splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja, a pomaže im i stotinjak vojnika. O opožarenoj površini je još rano govoriti. Vatrena fronta je bila duga pet kilometara, a nema dojava da je u požaru ijedan objekt stradao. No stradali su maslinici, vinogradi i voćnjaci. Zbog požara je bila sinoć  zatvorena Jadranska magistrala (DC8) na potezu od Strožanca do Omiša. Cesta je jutros od 8:40 opet otvorena za sav promet.

Kiša pomogla vatrogascima, veliki požar od Krila do Podstrane pod kontrolom

Izvor: DalmacijaDanas.hr
Foto: DVD Dalmacija i drugi

Policija je priveli jednu osobu koju dovode u vezu s požarom i s njom obavljaju obavijesni razgovor i još će se vidjeti hoće li je osumnjičiti za podmetanje, saznaje Dalmatinski portal. Iako se Krilom proširila vijest da je požar izazvan bengalkom, iz policije to nisu mogli potvrditi. Kažu da to tek trebaju utvrditi istragom.

Požar je izbio sinoć iza 20 sati poviše Krila. Odmah su na teren izašli vatrogasci DVD Dalmacija Dugi Rat. Kada smo vidjeli da ga ne mogu savladati, pozvali su svoje kolege iz cijele županije. Požar je odbačen od Krila prema brdu, no proširio se prema sjeverozapadu, prema Bajnicama i Podstrani, dok je istočni dio bio pod kontrolom.


Vatreni plamenovi dizali su se i deset metara u vis, svi su s olakšanjem dočekali kišu

Vatrogasci noćas obranili kuće u Krilu Jesenicama, spašena i Gornja Podstrana


Policija je otkrila počinitelja kojeg sumnjiči da je podmetnuo požar u Krilu, objavio je u petak na twitteru ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. "Glede požara koji je izbio u Krilu Jesenice brzom operativom otkrio se počinitelj koji je priveden u postaju“ napisao je ministar, dodajući da policija provodi kriminalističko istraživanje.

Neslužbeno se saznaje da je riječ o muškarcu s područja Omiša.


Požar u Krilu Jesenicama najvjerojatnije izazvan bengalkom, policija uhitila 29-godišnjaka

Povezani članci

Who's Online

We have 97 guests and no members online