Déjà vu... olitiga prvi dan u našoj školi

U ponedjeljak se u našoj plavoj županiji skoro 55.000 učenika vratilo u školske klupe. Ne vise po kući na Zoomu i sličnim online pomagalima, već su u školi, u razredima, sa svojim vršnjacima i nastavnicima, kako je i oduvijek bilo, dobro, osim lani i preklani, zbog dobro nam poznatih epi..neprilika.
Na početak nove školske godine u Osnovnoj školi Jesenice u Oriju i ove je godine s "lanjskim poklonima" svratio i naš župan Blaženko Boban. Čestitao je svima prvi dan, osobito prvašićima. Župan se nada normalnom početku u usporedbi s prošlom godinom kao i da će godina tako završiti, a učenicima je poručio da budu marljivi i vrijedni te da vode računa o sebi i drugima u školi i u prometu.
Župan je i ovom novom prilikom donio dugoračanima staru, radosnu vijest - nadajmo se da će se ove godine ona napokon i ispuniti, tj. ostvariti jer lani nismo imali "sreće", "padali" su natječaji kao voćke poslije kiše, ako se dobro sjećam, a na one koji su prošli nitko se od građevinara nije niti javio, a kamoli da bi gradio! - "uskoro" kreću radovi na izgradnji školske dvorane od 11 milijuna kuna, a nadogradit će se i dvije učionice. Bravo, župane. Hvala, držimo Vas za riječ, ali ponukani dosadašnjim iskustvom (i nestašicom građevinskog materijala, da cijene koje luduju i inflaciju sad ne spominjemo) dopustite nam oprez i pokoje zrno soli ili sumnje...
Župan Boban je istaknuo kako zahvaljujući EU sredstvima imaju u planu izgraditi školu u Omišu, Strožancu, nadograditi u Kaštel Gomilici, u Sv. Kaju u Solinu, školske sportske dvorane napraviti i u Visu i u Šestanovcu. Resorni ministar Fuchs izjavio je da Vlada kreće u veliki projekt investicija u školstvo i nastavnike, a kojem je krajni cilj da sve ili barenko većina škola u RH rade u samo jednoj smjeni. Sretno nam bilo s našim županima i našim ministrima i njihovim planovima koje pozdravljamo. Daj Sokrate i Aristotele da se i ostvare!

Djeco, slobodno preskočite gornje paragrafe, i uživajte u svakodnevnom stjecanju znanja i vještina u školi, pomažite jedni drugima, bavite se sportom u pomlatku sportskih klubova te poštujte i slušajte vaše učitelje i trenere.

MB, foto: Dalmatinski portal

Who's Online

We have 291 guests and no members online