Jesenice trekking 2019.

U subotu ujutro održan je 9. Jesenice treking, jedna od najdugovječnijih i najzanimljivijih treking utrka u Dalmaciji i šire. Ujedno, 4. utrka Dalmatinske Trail Lige u 2019. Program utrke se odvio u starom selu Jesenice koje se nalazi podno Poljičke planine na samo 20 km od Splita. 
- Ukupno je sudjelovalo oko 400 natjecatelja. Na utrku su došli trkači iz cijele Hrvatske, ali imamo i inozemnih sportaša koji se natječu. Trče se prema Omiškoj Dinari, Radmanovim mlinicama, dio se prelazi kajakom. Tu će biti cirkusa i zezancije, a nakon utrke slijedi zakuska, rekao je Damir Ivanišević, jedan od organizatora utrke, za portal Dalmacija Danas.

Jesenice trekking 2019.

Godine kad je treking još uvijek bio romantičan sport su iza nas. Godine kada nisu postojali klubovi. Samo Poljičani, Omišani i pokoji Splićanin, koji su trenirali individualno, a u društvu se uvijek žalili kako nisu u formi. Na plavoj majici tada je pisalo ‘What’s stopping you? That’s right, nothing!’. Samo natjecanje je bilo organizirano u dvije kategorije. Natjecateljska sa 14 kontrolnih točaka. 13 ih je bilo složeno nekako u krug i jedna u sredini. Potok. Sa starta se kretalo se na istok i na zapad, ali nitko nije imao savršenu strategiju s koje točke sići na potok. Vrli organizatori su sjedili u Šele u Račniku i sa tarace uz soparnik i vino linčušu dalekozorom promatrali izbezumljene natjecatelje. Zabava za odabrane. Do zadnjeg trenutka se nije znalo iz kojeg smjera će stići pobjednik. Najvažniji dio utrke se odvijao u konobi Bajso nakon zalaza sunca. Plesalo se po klupama i stolovima. Svi jednoglasno su bili složni da im je to tad bila zabava života.

Fast forward i evo nas već u travnju 2019. Priroda se budi, sve pupa, a trekeri trče kao sumanuti svuda uokolo. Takoreći svakog vikenda novo je kolo Dalamatinske treking lige. Bliži se jedan od njenih vrhunaca. 9. Jesenice Treking, jednu od najdugovječnijih i najzanimljivijih treking utrka u Dalmaciji i šire. 4. utrku Dalmatinske Trail Lige u 2019. Program utrke će se odvijati u starom selu Jesenice, a gdje drugdje?, koje se nalazi podno Poljičke planine niti 20 km od Splita. U drevnim Jesenicama, u okruženju seoske Blagajne, u subotu, 6. travnja 2019. biti će start, cilj i proglašenje pobjednika utrke koja će se održati u tri dužinske kategorije, 11 km, 22 km i 33 km sa 500, 1000 i 1500 m visinske razlike. Prijaviti se možete ovdje. Prilikom prijave izaberite veličinu majice ili maramu. Kontakt osoba je Damir Ivanišević koji se odaziva na 099/2563098. Vidimo se!

SATNICA UTRKE

7:00 AM - 9:00 AM: Podizanje startnih paketa
9:50 AM:  Start Srednje i Velike kategorije
10:15 AM: Start Male kategorije
5:00 PM: Proglašenje pobjednikaPoziv volonterima

Organizatori pozivaju sve željne lijepih iskustava da pomognu u organizaciji ovogodišnjeg Jesenice trekinga. Sve je više utrka i natjecatelja na sceni, a organizacijski standardi su sve viši i sve zahtjevniji. Trebaju volontere, marljive i vesele ljude koji su spremni odvojiti vrijeme i energiju te volonterskim radom dati doprinos projektu.

Volonterski rad sastoji se od rada prije utrke, za vrijeme utrke i poslije utrke, te uključuje: slaganje startnih paketa, postavljanje i skidanje staze, rad na registraciji sudionika i podjeli startnih paketa, rad na okrepama za vrijeme utrke, priprema i podjela hrane, održavanje čistoće u cilju, i još puno toga... Svi zainteresirani za volontiranje mogu se prijaviti ovdje.

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online