Iz Regije..

Večeri antike u Podstrani: Plesom i pričama o kralju Arthuru

večeri antike

'Večeri antike Artorius' održat će se ovoga petka i subote u Podstrani,a organizatori iz KŠD Artorius - Podstrana najavljuju bogat program u Portu. Sve započinje u petak 19. srpnja u 20 sati, a manifestaciju će otvoriti trogodišnji Marin Marić Banje. U prvom dijelu do 21.30 sati nastupit će djeca, a zatim odrasli izvođači. Plesom i pričama o kralju Arthuru podsjetit će publiku na mit o ovom kralju koji se njeguje u Podstrani. Drugi dan na istom mjestu u Portu u 20 sati opet se plesom predstavljaju djeca, a zatim će amateri Udruge KŠD Artorisu uprizoriti dio života rimskog vojskovođe Artoriusa Luciusa Castusa. Prema mitu, upravo je kralj Arthur živio u ovom mjestu nadomak Splita, a u Podstrani je i umro što kažu članovi ovog Društva dokazuje i nadgrobna ploča ...

PODSTRANA

Večeri antike u Podstrani: Plesom i pričama o kralju Arthuru

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

večeri antike

- Predstava će biti u tri dijela, od Arthurove dječje dobi, preko srednjih godina kad je bio mladi ratnik i u zlatnim godinama kada priča o svom životu.

artorius - grobOčekujemo mnogo domaće publike, ali i stranih gostiju koji se odmaraju u Podstrani - kaže Denis Jonjić iz KŠD Arturius.

Prema mitu, upravo je kralj Arthur živio u Podstrani, gdje je i umro, a što kažu članovi ovog Društva dokazuje i nadgrobna ploča.

Povezani članci

Who's Online

We have 84 guests and no members online