Smotra učeničkih zadruga naše županije

Smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije, 26. po redu, održana je 24. travnja 2014. u Splitu. Učenička zadruga "Lavanda i ruzmarin" osnovne škole "Jesenice" osvojila je 7. mjesto i pravo sudjelovanja na 26. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, koja će se održati od 22.-25. svibnja u Zagrebu. Svaka učenička zadruga trudila se biti originalna i prepoznatljiva, te prezentirati svoje mjesto, pa su tako i naši zadrugari uspješno prezentirali poznati povijesni dokument našega kraja "Sumpetarski kartular" iz 12.st. (čiji se original čuva u riznici splitske katedrale). Svi proizvodi zadruge nosili su logo sumpetarskog kartulara, tog povijesnog dokumenta uređenja gospodarskih odnosa našeg kraja u srednjem vijeku kao i potvrde pripadnosti Poljica hrvatskom kraljevstvu za vrijeme kralja Zvonimira ...

UČENIČKA ZADRUGA

Izvor: OŠ Jesenice

Učenička zadruga "Lavanda i ruzmarin" u školi na Oriju postoji tek dvije godine. Djeluje kroz tri sekcije: Reciklažno proizvodnu, Kreativno-humanitarnu i Ekološku sekciju.

 Učenička zadruga Lavanda i ruzmarin OŠ Jesenice

Svoje proizvode mladi zadrugari izlažu na Božićnom i Uskršnjem sajmu u Dugom Ratu, na Dan općine Dugi Rat i u sličnim prigodamas. Prilozima od prodaje pomažu potrebitim obiteljima učenika svoje škole.

Zadruga okuplja četrdesetak učenika, desetak roditelja i vjeroučitelje škole koji pomažu svojim znanjem, velikom voljom, radom, slobodnim vremenom i materijalnim sredstvima.

Posebno bismo izdvojili i još jednom od srca zahvalili roditeljima: Dajani Nazor, Sandri Madunić, Katji Matijek i Sabini Lozić.

 Učenička zadruga Lavanda i ruzmarin OŠ Jesenice

Povezani članci

Who's Online

We have 156 guests and no members online