Udruga Jesenice: Provjerite obračun komunalnog doprinosa kod legalizacije

Udruga Jesenice podjelila je s svima, a pogotovo onima koji su podnijeli zahtjev za legaliziranje objekta po Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, zanimljivu informaciju o načinu obračuna komunalnog doprinosa kod legalizacije. Naime, kako je proces ozakonjenja objekata u tijeku, a jedan od procesnih postupaka je obračun i plaćanje komunalnog doprinosa lokalnoj općini ili gradu, primjećeno je u nekoliko izadtih rješenja (koje je izdala općina Dugi Rat), da su riješenja izdata nepotpuno, odnosno u većem iznosu, na štetu obveznika. O čemu se radi? ...

Provjerite obračun komunalnog doprinosa kod legalizacije

Izvor: Udruga Jesenice

Općina Dugi Rat, izdaje rješenja za plaćanje komunalnog doprinosa, u skladu s Odlukom o komunalnom doprinosu (službeni glasnik - službeno glasilo Općine Dugi Rat broj 1/12), i obračun komunalnog doprinosa za objekte koji se legaliziraju, vrši temeljem članka 5., 6, i 7. te Odluke, ali u formulu za obračun propušta uvrstiti olakšice u skladu s člankom 14. te Odluke, po kojoj se iznos komunalnog doprinosa obračunat po člancima 5. 6. i 7. Odluke, dodatno umanjuje za iznos od 10 do 30 posto, zavisno kada je građevina izgrađena. Za one građevine koje su izgrađene prije 1968. godine, kumunalni doprinos je umanjen za 100 posto.

Stoga preporučamo svima onima koji su već platili komunalni doprinos Općini Dugi Rat da provjere obračun komunalnog doprinosa, te ako  u izračun nije uvrštena olakšica po članku 14. Odluke o komunlanom doprinosu, da traže  ispravak, na kojeg imaju pravo.

Svima onima koji su dobili ili će tek dobiti rješenje o komunalnom doprinosu, preporučamo da dobro provjere iznose za utvrđivanje obveze iz rješenja, u skladu s važećom Odlukom o komunalnom doprinosu.

Povezani članci

Who's Online

We have 230 guests and no members online